Naujojo šokio ir kontaktinės improvizacijos seminaras su Milan Kozanek

2013 spalio 16-20 d. Vilniuje vyks naujojo šokio ir kontaktinės improvizacijos seminaras su Milan Kozanek (Slovakija).

Milan Kozánek baigė Scenos menų akademiją Bratislavoje (Slovakija). Dirba nepriklausomu choreografu ir mokytoju. Pedagoginės patirties įgijo dėstydamas įvairiose šokio institucijose, tarp kurių: SEAD (Eksperimentinė Zalcburgo šokio akademija), Šiaurės šiuolaikinio šokio mokykla (Lidsas, Jungtinė Karalystė), Tanz Quartier Vienoje ir Vienos Universiteto Konservatorija (Austrija), Grotovskio Institutas Vroclave (Lenkija) ir kitur.

Kartu su žmona Zuna Kozankova, Milanas įkūrė šokio trupę Artyci. Pagrindinis trupės tikslas – derinti kūrybinę ir pedagoginę veiklą. Šiuo metu jie daug dirba steigdami Meno ir Edukacijos centrą Pangea, įsikursiantį Erelių kalnų (Eagle mountains) regione Čekijoje.

Be šokio praktikos, Milanas užsiima kinų ir japonų kaligrafija, šaudymu iš lanko ir nauja kovos menų rūšimi – I Ling Chuan. Šios paslapčių jis mokosi iš paties pradininko, meistro Sam Chin’o.

Daugiau informacijos apie Milaną tinklapyje www.artyci.com

NAUJASIS ŠOKIS

Milano pamokos bus pagrįstos natūraliu žmogaus kūno judėjimu. Jų metu stengsimės įsigilinti į kaulų struktūrą, judėjimo ir energijos centrus, bandysime pajausti, kaip vienas kūno judesys susijęs su kitu. Dirbsime ant grindų, skirsime laiko šokio technikai ir kombinacijoms. Ypatingai svarbi bus pamokos pabaiga, nes šios metu praktikoje pritaikysime pamokoje įgytas žinias.

Pamokos metu mokysimės įsiklausyti į savo instinktus ir panaudoti juos judėjimo metu, ieškosime grandininių reakcijų, kuriomis judesiai susisieja vienas su kitu. Mokysimės naujų judėjimo būdų, pasinaudodami kūno ar atskirų jo dalių svoriu. Šokdami naudosime dinamiką (kaip svarbią judėjimo dalį), impulsus, kritimo ir įsibėgėjimo jėgas, dirbsime ant žemės ir su erdve.

KONTAKTINĖ IMPROVIZACIJA/„GRĮŽTANT PRIE IŠTAKŲ“

Kontaktinės improvizacijos pamokose Milanas vadovaujasi mintimi apie tai, kad šokis – tai visaapimantis užsiėmimas. Todėl savo dėmesį mokysimės nukreipti iš būsenos, kurioje esame, į savo kūną. Mokysimės pajausti žemės traukos jėgą, išnaudoti ją per pačias smulkiausias kūno dalis. Šiame procese svarbu dalyvauti visa esybe, tad stengsimės į jį įjungti savo emocijas, energiją (chi) ir mintis (nors ir nežinome, koks judesys seks toliau). Remsimės baziniais principais ir koncepcijomis. Svarbiausias Milano tikslas – padėti kiekvienam šokėjui išmokti, kaip pamokose įgytą patirtį pritaikyti ne tik kituose šokio stiliuose, bet ir už šokio ribų.

PROGRAMA:
2013 spalio 16-20 d. (trečiadienis – sekmadienis)
Menų spaustuvėje (Šiltadaržio skg. 6, Vilnius), III studija.

13.00-14.30 Naujasis šokis (technika) A lygis
14:45-16:45 Kontaktinė improvizacija atviras lygis
17:00-18:30 Naujasis šokis (technika) B lygis

Pamokų lygiai:
A lygis – profesionalūs šokėjai bei paskutinių kursų šokio specialybių studentai.
B lygis – turintys ne mažiau kaip 1 metų šiuolaikinio šokio patirtį.

SEMINARO KAINA:

1 kursas Naujojo šokio technika (5 pamokos) – 100 Lt
(*su nuolaida 80 lt)
1 kursas Kontaktinė improvizacija (5 pamokos) – 120 Lt
(*su nuolaida 90 lt)
2 kursai Technika + Kontaktinė improvizacija (10 pamokų) – 190 Lt
(*su nuolaida 150 lt)
1 pamoka – 25 Lt (tik esant laisvų vietų)

*Nuolaida taikoma šokio specialybių dieninio skyriaus studentams ir Šiuolaikinio šokio asociacijos nariams.

Dalyvių skaičius ribotas. Registracija iki spalio 7 d. el. paštu veronika@vytisdc.lt
Registracijos anketa ir dalyvavimo seminare taisyklės.
Daugiau informacijos tel. +370 676 00464.

Seminaro organizatorius: Vyčio Jankausko šokio teatras
Šokio seminarų ciklą remia: Kultūros rėmimo fondas
Partneris: Menų spaustuvė

Skaityti daugiau