Šokio monospektaklis Vilniaus mažajame teatre

Mes nesame beveik nieko girdėję apie Olgą Kosteriną – kylančią šokio žvaigždę, kaip ją pristato rusų žurnalistai. Maskvoje ji koncertuoja ir klubuose, ir didelėse salėse, dalyvauja tarptautiniuose festivaliuose Maskvoje, Edinburge, Berlyne.

Spaudos atstovai pabrėžia jos plastiką, judesių išraiškingumą, meditatyvinį mono spektaklių stilių. „Jos judesiai – tai veiksmas, tekstas, uždaras pasaulis, meditacija, kiekvienas daiktas jos rankose reikšmingas ir turi savo vidinę prasmę. Tolimosios ateities šokis – taip kritika vadino šį choreografinį reiškinį“, – rašoma O.Kosterinos pristatymuose ir jos asmeninėje interneto svetainėje Olga Kosterina

Norintys pasidomėti daugiau šios jaunos šokėjos kūryba, gali pasižmonėti šioje svetainėje (anglų kalba) arba pasižiūrėti kelis youtube mūsų „sužvejotus“ vaizdo įrašus:

Olga Kosterina

Olga Kosterina

Olga Kosterina

Šiuo metu Olga Kosterina dirba Berlyne, tačiau vienai dienai – spalio 8 – atskrenda į Vilnių, kad Vilniaus Mažajame teatre parodytų savo mono spektaklį „Dilema“.

Tą patį vakarą matysime ir aktoriausVsevolodo Čiubenkos pasirodymą.

VSEVOLOD ČIUBENKO

Slava Se „NUO KO MIRŠTA ŽIURKĖNAI?“
(santechniko išpažintis)

Inscenizacijos autorius ir režisierius – Seva Če
Spektaklyje skamba Wolfgango Amadeuso Mozarto muzika

Rusijos nusipelnęs aktorius Vsevolodas Čubenka – jau 7-ąjį kartą(!) atvyksta į festivalį „Atspindys“. Čia jį pamėgo ir laukia žiūrovai, o tarptautinė žiuri skyrė ne vieną aukščiausią apdovanojimą. Šįkart aktorius atveža monospektaklį „Nuo ko miršta žiurkėnai?“.

Spektaklio herojus – niekuo neišsiskiriantis vyriškis, išsiilgęs meilės ir šeimos jaukumo. Jis dievina savo dukrytes. O norėdamos joms skirti daugiau laiko, net ryžosi pakeisti darbą, – iš rinkodaros direktoriaus tapo eiliniu santechniku… „Nuo ko miršta žiurkėnai?“ – linksmas, kartais komiškas ar net graudus vyro pasakojimas apie jo gyvenimą. Tokį pažįstamą ir kartu – anekdotišką. Spektaklio sėkmę lemia ir aktoriaus meistriškumas, ir tekstas. Juk Rygoje gyvenančio Viačeslavo Soldatenkos, internete savo kūrybą pasirašinėjančio Slavos Se pseudonimu, rašiniai labai populiarūs. Rygietis net vadinamas mūsų laikų Michailu Zoščenka.

Į teatro pasaulį jis tarsi kometa įsiveržė su spektakliu „Kysia“, sukurtu pagal V.Kunino romaną. Nuo tada jį lydi neblėstantis žiūrovų susižavėjimas ir meilė.

Daugiau informacijos galima rasti Mažojo teatro svetainėje Vilniaus mažasis teatras

Renginio organizatorius – VšĮ „Visagino atspindys“

Skaityti daugiau