Mokymų programa „Šokis sveikatai“ su dr. Jenny Elliot ir Carmel Garvey (Jungtinė Karalystė)

Šokio profesionalams praktikams skirta programa yra siekiama suteikti praktinių gebėjimų ir teorinių žinių sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų kontekste, padėti pažinti, kaip modernaus šokio principai gali būti taikomi veiklai su protinę ar judėjimo negalią turinčiais asmenimis, senyvo amžiaus žmonėmis, išaiškinti, kaip galima bendradarbiauti su sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų personalu (slaugytojais, kineziterapeutais, socialiniais darbuotojais ir kt.). Įgytos žinios galės būti pritaikytos sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų įstaigoje, prižiūrint mokymų vadovams.

Savaitės trukmės programa pristatys Rudolfo Labano (Rudolph Laban) šokio teorija paremtą metodiką, jau kelis dešimtmečius sėkmingai plėtojamą sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų kontekste. Labano šokis yra paremtas ryšio tarp judančio žmogaus kūno ir jį supančios erdvės analize. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad Labano šokio principų taikymas turi teigiamą įtaką asmenų sveikatai. Šokio praktika įtraukiant tiek sveikatos bei socialinių paslaugų vartotojus, tiek šių paslaugų teikėjus stiprina paciento ir gydytojo, paslaugų vartotojo ir jų teikėjo ryšį, ugdo kūrybiškumą, turi įtakos psichosocialinei gerovei.

Mokymus ves dr. Jenny Elliot ir Carmel Garvey (Jungtinė Karalystė). Jenny Elliot modernųjį šokį sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų sektoriuje taiko jau daugiau nei 20 metų. Veiklos spektrą sudaro: šokio spektaklių choreografija, šokio atlikimas, meno taikymo sveikatos priežiūroje ir socialinių paslaugų kontekste mokymai, vadovavimas sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų įstaigų meninėms programoms, tarpdisciplininių švietimo programų, įtraukiant šokio praktiką ir teoriją į medicinos, socialinių paslaugų ir meno sričių studijų programas, plėtra, mokslinė veikla ir kt. J. Elliot plėtoja tarptautinę veiklą, bendradarbiaudama su Suomijos, JAV, Australijos universitetais, sveikatos priežiūros ir socialinių paslaugų įstaigomis, įgyvendina inovacinius ir ilgalaikius projektus (pvz., Senyvo amžiaus žmonių festivalis „Here & Now” (Older People’s Arts Festival) 2012/2013). 2008 m. J. Elliot apgynė disertaciją tema „Šiuolaikinio šokio įtaka asmenims, patyrusiems galvos smegenų traumą ir gydomiems reabilitacijos įstaigoje”. Daugiau apie Jenny Elliot veiklą galima sužinoti www.artscare.uk.com

Carmel Garvey – profesionali šokėja ir choreografė, daugiau nei 20 metų dirbanti bendruomenės ugdymo, šokio edukacijos srityje, taikanti šokį asmenims su protine ir fizine negalia, senyvo amžiaus žmonėms. C. Garvey yra parengusi choreografinių kompozicijų, mokymų programų, kurios buvo įgyvendintos daugelyje Airijos ir kitų šalių renginiuose.

Mokymai vyks Kaune – Lietuvos sporto universitete ir Kauno neįgaliųjų užimtumo centre lapkričio 18-22 d. Mokymuose kviečiami dalyvauti šokėjai praktikai. Mokymai vyks anglų kalba.
Programos dalyviams bus įteikti pažymėjimai.

Mokymų kaina – 200 Lt. Šios lėšos padengs maitinimo išlaidas ir mokymų metu naudojamų priemonių kainas.

Dalyvių skaičius ribotas, tad kviečiame registruotis mokymuose siunčiant trumpą gyvenimo aprašymą (išsilavinimas, darbovietė/mokslo įstaiga, patirtis šokio, judesio srityje ar kita, su darbu ar mokymusi susijusi patirtis, telefonas, e.pašto adresas) e.paštu adresu ieva@menasgerovei.lt iki 2013 m. lapkričio 11 d.

Detalesnę informaciją apie mokymus rasite www.menasgerovei.lt, tel. 8 615 21134. Visais su mokymais susijusiais klausimais kreipkitės e. paštu ieva@menasgerovei.lt, tel. 8 615 21134 arba diana.reklaitiene@lsu.lt, tel. 8 698 24568.

Projektą vykdo Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija.
Projektą finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.
Projekto partneriai: VšĮ Socialiniai meno projektai, Lietuvos sporto universitetas, Britų Taryba, Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centras.

Skaityti daugiau