Naktis prieš dieną. (Ночь до дня)

Gruodžio 26 d. Vilniaus kameriniame teatre (Konstitucijos pr. 23B) rodomas šokio ir muzikos sintezės spektaklis „Naktis prieš dieną“.

Projektas „Noč do dnia“ (“Naktis prieš dieną“) buvo inspiruotas dviejų žymiausių Rusijos poečių Marinos Cvetajevos ir Annos Achmatovos kūrybos. Projekto metu skambės šių dviejų kūrėjų eilės ir dainos originalo (rusų) kalba.

„Noč do dnia“(“Naktis prieš dieną“) – šokio, teatro ir muzikos sintezė. Šis projektas sukurtas trijų menininkių – režisierės, choreografės ir kompozitorės biografiniais motyvais. Pirmą kartą Lietuvoje nuo teatro scenos/erdvės trys „užkulisinės“ menininkės pasakoja savų istorijų realias (biografines) akimirkas, tuo pačiu, atskleisdamos saviironišką žvilgsnį į kūrybą, meną bei asmeninius išgyvenimus.

Šokio judesys prabylantis poezijoje, istorija skambanti gyvame dainos garse, humoru dvelkiantys charakteriai, atsargiai slepiantys nuovargį ir savojo kūrybos kelio paieškas. Valanda nakties, kuri gali būti bet kurio žmogaus gyvenime, su vynu, dainomis, šokiais ir mažomis išpažintimis. Ar tikrai, mes visi nors truputėlį esame normalūs?

Katia, Babuškina ir Erika užduos ne vieną klausimą teatro, muzikos ir judesio kalba. Kartais labai reikia, kad kas nors užduotų tinkamą klausimą 🙂

Naktis prieš dieną. (Ночь до дня)
Šokio, teatro ir muzikos SINTEZĖ

Kūrybinė grupė:
Režisierė – Erika Stankevičiūtė
Kompozitorė – Ana Babuškina
Choreografė – Jekaterina Deineko
Kostiumų dailininkė ir scenografė – Erika Stankevičiūtė
Šviesų dailininkas – Tadas Juozapaitis
Garso režisierius – Viktoras Arefjevas

Vaidina:
Katia, Babuškina, Erika

Projekto „Noč do Dnia“ premjera įvyko : 2011 m. birželio 22 d.

Trukmė – 60min.

Daugiau informacijos: Naktis prieš dieną

Andriaus Mikonio nuotr.

Skaityti daugiau