Tarptautinis simpoziumas VELTINIS 2014 ieško dalyvių (šokėjų ir choreografų)

Kviečiame, menininkus, norinčius dalyvauti penktajame tarptautiniame simpoziume „Veltinis 2014“, vyksiančiame rugpjūčio 18-30 d. Panemunės pilyje, teikti paraiškas.

Simpoziumo tema: „Dinamiška tekstilė: nuo vietinio konteksto iki tarpdisciplininių eksperimentų“.

Kas gali dalyvauti: profesinių pasiekimų turintys tekstilės, atlikimo menų (šokio, choreografijos, muzikos, vaidybos, etc.) bei kitų vizualių menų atstovai. Paraiškas galima teikti individualiai arba grupėmis (iki 3 asmenų).

Kūrybos formatas: bus dirbama mišriose grupėse, susidedančiose iš kelias menines disciplinas atstovaujančių menininkų.

Paraiškų teikimo laikas: iki 2014 m. gegužės 5 d.

Kaip tapti dalyviu: užpildytą paraiškos formą (joje nurodant siūlomą projekto idėją) ir savo portfolio su ne mažiau kaip 3 paskutiniųjų darbų nuotraukomis siųsti lietuvių arba anglų kalbomis adresu raminta.bumbulyte@gmail.com.

Prioritetai: projektai, atitinkatys tematinius raktažodžius (renesansinė pilis, vietinis kontekstas, veltinio technika, “performatyvumas“, dinamika).

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad Panemunės pilis yra laikina projekto erdvė, tad techninės įgyvendinimo sąlygos yra labai ribotos. Mes teiksime pirmenybę menininkams, gebantiems dirbti su įvietintais (site-specific) projektais ir minimalia įranga.

Atrankos kriterijai: patirtis tarpdiscipliniuose projektuose, pasiūlyta projekto idėja, įgyvendinamumas

Suteikiame: apgyvendinimą (kambariai po 2-3 lovas; daugiau informacijos www.medaus-slenis.lt), dalį priemonių (vilnos pluoštas ir neaustinės medžiagos, vėlimo ir tekstilės dažymo priemonės).
Simpoziumo metu dirbs operatorius(-ė) fiksuosiantis darbo procesą bei rezultatus.

Programa:
Rugpjūčio 18 d. atvykimas
Rugpjūčio 19 d. konferencija
Rugpjūčio 20-26 d. kūrybinės dirbtuvės
Rugpjūčio 27 d. ekskursija
Rugpjūčio 28-29 d. ekspozicijos rengimas ir atidarymas
Rugpjūčio 30 d. išvykimas

Skaityti daugiau