Kaune duris atvėrė naujas kultūros židinys „Aura +“

Buvusio pantomimos ir plastikos teatro patalpos, kurios Kauno miesto tarybos sprendimu po reorganizacijos atiteko Kauno šokio teatrui „Aura“, nuo šiol tarnaus šokio edukacijos tikslams. Vakar kauniečiai buvo pakvieti į naujos kultūrinės erdvės „Aura +“ įkurtuvių vakarą.

„Pasibaigus reorganizacijai, sulaukėme sveikinimų, kad galiausiai „Aura“ turės savo scenos aikštelę. Labai gaila, tačiau buvusio pantomimos teatro scena ilgametės Kauno šokio teatro problemos neišsprendė: negalime rodyti teatro repertuarinių spektaklių, nes ji ir per maža, ir per žema.

Teko ieškoti idėjos, kaip tikslingiausiai išnaudoti naują erdvę. Galiausiai nuspręsta joje vykdyti edukacinę veiklą. Esame įsitikinę, kad ši iniciatyva bus „pliusas“ šiuolaikinio šokio žiūrovams ir tiems, kurie dar neturėjo ar turėjo menką sąlytį su šiuolaikiniu menu“, – sakė Kauno šokio teatro atstovė spaudai Edita Kiznienė.

„Aura +“ erdvėje planuojama įgyvendinti įvairius meninius projektus, šokėjams bendradarbiaujant su įvairių sričių menininkais, rengti šiuolaikinio šokio videoperžiūras, susitikimus ir diskusijas su publika.

„Drįstu teigti, kad daugelis žmonių atmeta šiuolaikinį meną tik dėl to, kad jie jo nepažįsta. Tikiuosi, kad mūsų rengiami projektai, padės žmonėms atrasti šiuolaikinį šokį, o jaunimui – įskiepyti meno vartojimo poreikį“, – sakė Kauno šokio teatro „Aura“ vadovė Birutė Letukaitė.

Į naujos erdvės atidarymo šventę susirinkusiems kauniečiams, specialiai šventiniam vakarui parengtus solinius pasirodymus pristatė ir nauji teatro veidai – vasarą suformuotos tarptautinės „Auros“ šokio trupės šokėjai iš Japonijos, Meksikos, Kosta Rikos, Italijos ir Švedijos ir, žinoma, gimtosios Lietuvos.

Daugiau informacijos: www.aura.lt.

Kauno šokio teatro „Aura“ nuotraukos.

Skaityti daugiau