Šiuolaikinio šokio, gyvos muzikos ir filosofijos jungtys spektaklyje „Padaryk iš manęs jungiklį“

Vasario 27d. 19 val. Menų spaustuvėje Kauno šokio teatras „Aura“ pristatys spektaklį „Padaryk iš manęs jungiklį“. Choreografės Birutės Letukaitės ir kompozitoriaus Antano Jasenkos bendras projektas apsvarstys visuomenės galios mechanizmo veikimą, jo primetamas gyvenimas schemas ir individų pastangas išlikti unikaliems ir žmogiškiems.

Kasdienės jungties paieškos: su savimi, su kitu, su Dievu. Tačiau jungtys sutraukytos, perdarytos. Sumaitotas lytiškumas, vyro – moters santykis, vienas kitą pranokstantys -izmai bruka naujas tiesas ir skelbia naujų dievų erą. Erą, kurioje žmogaus vertę nustatome jau ne mes patys, o sistema, kurią mes arba atitinkame, arba ne. Esame matuojami centimetrais reiškiamomis apimtimis, prekiniais ženklais
ar perkamąja galia. Sistemai patinka (uni)sex, (uni)tu ir (uni)jis, nes aš sunkiai paklūsta.

Spektaklis paremtas technologiniu išradimu Motus – belaidžiu prietaisu, verčiančiu šokėjo judesius į muziką. Erdvė aplink šokėją tampa tarsi bekontakčiu paviršiumi, drobe, leidžiančia šokėjui savo judesiais tapyti garsu. Technologija registruoja atlikėjo judesio duomenis, o gestų atpažinimo algoritmai jiems suteikia muzikinę reikšmę. Technologija sukurta TZM Kūrybinėje Laboratorijoje.

TZM Kūrybinė Laboratorija – tai vieta, kurioje susitinka technokratai su menininkais, kur vyksta meno ir technologijų sintezė, kur gimsta nauji (iš)raiškos būdai, kur yra sukuriami prietaisai išprovokuojantys jausmus ir emocijas.

Idėja, muzika, garso dizainas – Antanas Jasenka
Choreografija – Birutė Letukaitė
Kostiumai: Olesė Kekienė, Birutė Letukaitė
Šokėjai – Kauno šokio teatro „Aura“ trupė

Premjera 2014 balandžio 22 d.
Parodyta Vilniuje, festivalyje „Jauna muzika“

Bilietų ieškokite Tiketoje ir 1 val. prieš spektaklį.

Daugiau informacijos: Kauno šokio teatro „Aura“.

Skaityti daugiau