Šiuolaikinio šokio asociacijos apdovanojimų laimėtojai

Šiais metais gegužės 1-ąją dieną Menų spaustuvėje įvyko kasmetinis Šiuolaikinio šokio asociacijos metinis susirinkimas, kurio metu buvo apdovanoti geriausi sezono šokėjai ir choreografai.

Šiuolaikinio šokio asociacija – tai organizacija vienijanti daugiau nei 40 šiuolaikinio šokio kūrėjų, kuriuos visus jungia bendri šokio kultūros populiarinimo tikslai. Organizacija susikūrė 2007 metais, kai ją įsteigti sumanė dvidešimt penki Lietuvos šiuolaikinio šokio choreografai ir šokėjai, turintys meno kūrėjo statusą. Taip pat Šiuolaikinio šokio asociacija yra ilgalaikis Menų spaustuvės rezidentas. Šiais metais kasmetinio susirinkimo metu Šokio asociacijos apdovanojimus pelnė du išties talentingi ir unikalūs žmonės: šokėjas – Marius Pinigis ir choreografė – Birutė Banevičiūtė-Ališauskienė.

Marius Pinigis – itin talentingas šokėjas, savo gyvenime sugebantis suderinti du visiškai skirtingus dalykus – šokio meną ir politologiją. Politikos studijas baigęs šokėjas, šiuo metu šoka šokio teatre „Aura“, kuriame jis yra vienas iš pagrindinių šokėjų ir kartu su Mantu Stabačinsku praėjusiais metais pristatė debiutinį spektaklį „ID:D&G“.

Birutė Banevičiūtė-Ališauskienė kūrybinga asmenybė be proto mylinti šokį ir atsiduodanti jam visu 100 procentu. Juk ji choreografė, šiuolaikinio šokio kūrėja, šokio teatro „Dansema“ įkūrėja ir meno vadovė, pirmoji Lietuvos šokio meno edukologė, mokslų daktarė.

Perspausdinta iš Menų spaustuvės naujienų.

Skaityti daugiau