Gaga šokio seminaras Vilniuje

Vyčio Jankausko šokio teatras kviečia į Gaga šokio seminarą. Seminaras vyks 2015 m. birželio 4–7 d. Menų spaustuvėje.

Gaga – tai naujas būdas suvokti savo kūną. Gaga metodas leidžia naujai atrasti savo kūną, suteikti jam lankstumo, ištvermės ir energijos, išslaisvinant jusles bei vaizduotę. Taip pat suteikia galimybes aptikti silpnąsias savo kūno vietas, pabudinti neveiklias kūno dalis, aptikti ir pašalinti fizinius užsiblokavimus. Gaga padeda lavinti instinktyvų judėjimą, sujungti sąmoningus ir nesąmoningus judesius bei patirti laisvę ir malonumą visai paprastu būdu, jaukioje erdvėje, vilkint patogiais rūbais, skambant muzikai, kiekvienam būnant su savimi ir su kitais.

„Geriau suvokiame savo formą. Pajuntame, kad galimybės yra beribės. Tyrinėjame įvairias dimensijas; mėgaujamės deginimo pojūčiu raumenyse, pasirengiame staigiems judesiams, sutelkiame dėmesį į savo sprogstamąją jėgą, ir kartais ją išnaudojame. Keičiame savo judėjimo įpročius, randame naujų. Peržengiame savo įprastines ribas. Galime būti ir ramūs, ir budrūs tuo pat metu.“
Ohad Naharin, GAGA šokio išradėjas iš Izraelio, vienas pranašiausių choreografų pasaulyje(www.gagapeople.com)

Seminarą ves Natalia Iwaniec, pabaigusi sertifikuotą Gaga šokio programą. Natalia yra iš Lenkijos, šiuo metu gyvena ir moko D. Britanijoje. Ji turi teatrinį ir šokio išsilavinimą. Taip pat mokėsi kontaktinės improvizacijos ir judesio tyrinėjimo pas Tal Avni, Yaniv Gryaniv bei šiuolaikinio šokio ir improvizacijos pas Yossi Berg ir Oded Graf.

Seminaras vyks birželio 4–7 dienomis Vilniuje, Menų spaustuvėje, 3 studijoje

Ketvirtadienį – penktadienį:
15.45 – 17.00 Gaga dancers (šokėjams)
17.15 – 18.45 Improvizacija (šokėjams)
19.00 – 20.00 Gaga people (visiems norintiems, arba pradedantiesiems šokėjams)

Šeštadienį – sekmadienį
10.00 – 11.15 Gaga dancers (šokėjams)
11.30 – 13.00 Improvizacija (šokėjams)
13.15 – 14.15 Gaga people (visiems norintiems, arba pradedantiesiems šokėjams)

Viena atskira pamoka kainuoja 10 eurų.
Dalyvaujantiems visas dienas Gaga dancers arba Gaga people – 35 eurai.
Lankantiems ir Gaga dancers, ir Gaga improvizaciją – 70 eurų.

Nuolaidos: moksleiviams ir studentams 20% nuolaida; Šiuolaikinio šokio asociacijos nariams, šokio trupių nariams ir šokio specialybių studentams 40% nuolaida.

Registracija vykdoma ir nurodytos kainos galioja iki gegužės 28 d.
Registracija: Lina el. p. lina@vytisdc.lt, tel. 8 687 26020.

Pagrindiniai Gaga pamokų principai:

*Niekada nesustok* Pamoką sudaro vientisas procesas, be pauzių ir atskirų pratimų, nuosekli viena kitą papildančių instrukcijų seka. Kiekviena nauja instrukcija nepanaikina, bet papildo prieš ją išsakytąją, auginant judesį sluoksnis po sluoksnio. Todėl svarbu nesustoti viduryje pamokos. Jeigu pavargstate arba norite pakeisti tempą, galite judėti švelniau tik 30% ar 20% pajėgumu, siūbuoti, ilsėtis, tačiau neprarandant tų pojūčių, kuriuos jau pažadinome. Negrįžkite į kūno būseną, kurioje buvote prieš prasidedant pamokai.

*Klausykis savo kūno* Svarbu, kad visas instrukcijas savo kūnui taikytumėte švelniai, atidžiai stebėdami kylančius pojūčius, savo galimybes ir ribas. Pirmąjį kartą nesistenkite išgauti ypatingos jėgos – verčiau siekite judesio kokybės, pojūčių, judėdami mažesniu intensyvumu. Rinkitės tuos judesius, kurie kelia malonumą, o ne skausmą. Ypač tuomet, kai judesiai reikalauja ypatingų pastangų (pastangos yra kas kita nei skausmas), stenkitės išlaikyti malonumo pojūtį. Jei patiriate nuolatinį ar laikiną skausmą, kūno ribotumą, prieš pamoką pasikalbėkite apie tai su mokytoja ir atsižvelkite pamokos metu.

*Dėmesingumas* Būkite dėmesingi. Semkitės įkėpimo iš mokytojos ir kitų dalyvių. Būkite dėmesingi žmonėms aplink jus, jų erdvės poreikiui ir santykiui su jais, jei toks atsiranda.

*Tyla* Pamokos metu nekalbėkite, nebent bus nurodyta naudoti balsą arba žodžius. Jei turite klausimų, prašome juos užduoti po pamokos.

*Pamokos prasideda laiku* Pirmosios pamokos minutės yra labai svarbios, leidžiančios geriau pasiruošti pamokai ir parengti savo kūną. Rekomenduojame atvykti 15 minučių prieš prasidedant pamokai, išjungti savo mobilųjį telefoną, rasti sau vietą salėje, atsipalaiduoti ir tik tuomet pradėti.

*Vėluojantys neįleidžiami* Jeigu vėluojate, neskubėkite ir imkitės kitų malonių veiklų. Lauksime jūsų kitą dieną.

Gadi Dagono nuotrauka.

Skaityti daugiau