Vasaros šokio mokykla’15 kviečia registruotis

Baigiantis vasarai, rugpjūčio 17-22 dienomis klasės duris atvers jau šešioliktoji „Vasaros šokio mokykla“, rengiama Lietuvos šokio informacijos centro. Tai didžiausias tokio pobūdžio renginys Lietuvoje, kurio pagrindą sudaro edukaciniai šokio seminarai, vedami profesionalių šokio pedagogų iš įvairių pasaulio šalių. Tęsdama savo misiją suteikti profesinio tobulėjimo galimybes Lietuvos šokio profesionalams ir mėgėjams, „Vasaros šokio mokyklos“ komanda šįmet plečia disciplinų turinį ir siūlo išbandyti skirtingus šokio stilius.

Mokyklos organizatoriai visus norinčius dalyvauti ragina nedelsti – dalyvių skaičius ribotas, o pirmumo teisę turi užsiregistravusieji anksčiau.

Prieš prasidedant teatro ir šokio sezonui, šokėjai turės galimybę naujų žinių ir įgūdžių semtis baleto, šiuolaikinio, gatvės ir afro- šokio srityse bei išbandyti judesio galimybes eksperimentinės anatomijos paskaitose, savo kūrybą sudėlioti per kompozicijos pamokas.

Pasak „Vasaros šokio mokyklos“ koordinatorės Laimos Servaitės, „šių metu programa yra itin muzikali. Afro-, šiuolaikinio šokio ir baleto pamokų dalyviams akompanuos muzikantai. Be to, atsižvelgdami į augantį poreikį, šių metų programoje pristatome ir dvi gatvės šokio disciplinas“.

Todėl gatvės šokio „Vasaros šokio mokykloje“ mokys Monrealio gatvės šokio žvaigždės Geni Lou, kuri, būdama vos 17 metų, jau dalyvavo konkurse „Hip Hop World Championship“ Los Andžele. Kanadietė Geni Lou mokiniams pristatys gatvės šokio stilių waacking ir popping technikas.


Geni Lou

Pernai didelio populiarumo susilaukusios afro- šokio stiliaus pamokos įrašytos ir šių metų programoje. Joms vadovaus šokėjas ir choreografas iš Nigerijos Kingsley A. Odiaka.


Amy Voris

Britės Amy Voris ir Natalie Garrett Brown kartu su „Vasaros šokio mokyklos“ dalyviais per kūrybiškumo prizmę nagrinės kūną ir jo funkcijas. Moksliniais atradimais paremtuose seminaruose bus siekiama ugdyti jautrumą judesio kokybei bei atrasti judėjimo malonumą. Vengrė Marta Ladjanszki šiuolaikinio šokio šokėjų ištvermę, pusiausvyrą ir lankstumą ugdys pasitelkdama Lesterio Hortono techniką. Šių pamokų metų šokėjams akompanuos multiintrumentalistas Zsoltas Varga.

Kaip ir kasmet, „Vasaros šokio mokyklos“ atvirame uždaryme rugpjūčio 22 dieną dalyviai pristatys tai, ką išmoko per intensyvią vasaros mokslų savaitę.

Išsamūs pamokų aprašai, tvarkaraštis ir registracijos forma yra skelbiami Lietuvos šokio informacijos centro puslapyje www.dance.lt.

Skaityti daugiau