DĖMESIO! Skelbiama aktorių-šokėjų atranka tarptautiniam projektui

Culture.pl Varšuvoje, bendradarbiaujant su Teatro agentūra bei urbanistinio šokio teatru „LowAir“ Lietuvoje kviečia profesionalius aktorius-šokėjus dalyvauti tarptautinio menininkų grupės „Koncentrat“ (Varšuva / Berlynas http://koncentrat.com) projekto „Petia ir vilkas. Reinterpretacija“ atrankoje.
Projektas ir pasirodymai vyks Vilniuje (2015 09 28 – 10 04) bei Tartu (2015 10 05 – 06).
„Petia ir vilkas. Reinterpretacija.“ – tai kitoks spektaklio kūrimo ir pristatymo formatas, 2014 m. sukurtas menininkų grupės „Koncentrat“. Čia 2 – 3 pasirodymai šiuolaikinėje, viešoje miesto erdvėje įvyksta vos po 5 dienų repeticijų – kūrybinių dirbtuvių, kurių metu kuriama performanso medžiaga. Pasirodymų vieta atrenkama atidžiai ir iš anksto, didžiąja dalimi nulemdama būsimo performanso prasmę, struktūrą ir pristatymą.
Atlikėjų trupę sudaro 6 profesionalūs vietiniai menininkai (šiuo atveju – 3 lietuviai ir 3 estai), kurių įgūdžiai ir asmenybės nėra iš anksto žinomos choreografui-režisieriui. Tokiu būdu kūrybiniam procesui yra suteikiama daugiau drąsos ir aktualumo, kuriuos būtų sunku sukurti patogesnėmis aplinkybėmis.
Šis formatas gali būti pakartotas bet kuriame pasaulio mieste.
Išsamesnės projekto datos:
Repeticijos vyks: rugsėjo 28 – spalio 2 d. 9:00 – 14:00 val. Vilniuje
Pasirodymai Vilniuje, „Sirenų“ festivalio klubo programoje: spalio 3, 4 d.
Pasirodymai Tartu: spalio 5, 6 d.

Susidomėjusius paraiškas anglų kalba prašome siųsti el. paštu sigita@theatreagency.lt ir jklass@iam.pl iki š.m. rugsėjo 1 d.. Paraiškoje prašome pridėti :
• Jūsų CV
• Nuotrauką
• Esant galimybei, nuorodas į trumpus video

SVARBU: atlikėjams iš Lietuvos, vykstant pasirodymams Estijoje, kartu su honorarais bus išmokami dienpinigiai, suteikiama nakvynė bei apmokami kelionės bilietai.

Skaityti daugiau