Vyčio Jankausko šokio teatras pristato: Flying low ir Depth movement seminarai su Edivaldo Ernesto

Edivaldo Ernesto – šokėjas, mokytojas, choreografas, improvizacijos meistras, kilęs iš Mozambiko. Pažintį su šokiu pradėjo nuo tradicinio Mozambiko šokio. Vėliau dalyvavo spektakliuose ir improvizacijose su Davidu Zambrano, dirbo jo asistentu “Flying Low” ir “Passing Through” technikos pamokose. Dėsto daugelyje Europos šalių, yra trupės “Sasha Waltz & Guests” narys, taip pat bendradarbiauja su Judith Sánchez Ruíz.

Flying Low (Žemas skrydis)
Ši šokio technika sukurta ir išplėtota Davido Zambrano. Dėmesys sutelkiamas į šokėjo santykį su žeme. Pamokoje naudojamos paprastos judesio struktūros, kurios apima kvėpavimą, greitį ir energijos tėkmę per kūną, kuri įgalina suaktyvinti kūno centro ir sąnarių santykį, efektyviau judėti iš/į žemę ir išlaikyti kūno centro kontrolę. Taip pat tyrinėjama žmogaus skeleto struktūra ir pojūčiai, kurie padeda pagerinti šokėjo fizinę savivoką ir budrumą.

Depth Movement (Gylio judėjimas)

Tai intensyvi ir tanki grupinė dinamikos pamoka. Ji skirta energijai ir nuolatiniam savo ribų išbandymui. Sieksime suprasti, kas yra būdinga kiekvienam iš mūsų ir bandysime peržengti savo ribas. Leisime aplinkai formuoti mūsų šokio įgūdžius, tobulinsime įrankius, kurie padėtų sukurti naujas judesio kokybes, bei leisime kūne kilti naujiems ritmams. Stengsimės kurti bei plėtoti savo asmeninį judesio žodyną. Semsimės įkvėpimo iš kitų dalyvių tapti bet kuo ar bet kuriuo. Dirbsime su temperatūromis, partneriavimu, keisdamiesi pavieniui ir kaip grupė. Mokysimės, kaip lengvai tapti nenuspėjamu, kaip perdirbti energiją bei kaip naudoti kūną kaip savo pirminį įrankį.

Programa:
2015 m. lapkričio 3-6 d. (antradienis – penktadienis)
Menų spaustuvėje (Šiltadaržio skg. 6, Vilnius), III studija.
12.00-13.30 Flying low A lygis.
13:45-15:45 Depth Movement A ir B lygiai.
16:30-18:00 Flying low B lygis.

Pamokų lygiai:
A lygis – profesionalūs šokėjai bei paskutinių kursų šokio specialybių studentai.
B lygis – turintys ne mažiau kaip 1 metų šiuolaikinio šokio patirtį.

Seminaro kaina:
1 kursas Flying low (4 pamokos) – 35 €.
1 kursas Depth movement (4 pamokos) – 48 €.
2 kursai Flying low ir Depth movement (8 pamokos) – 75 €.
1 Flying low pamoka – 10 € (tik esant laisvų vietų).

Nuolaidos:
Studentams, moksleiviams – 20%.
Šokio specialybių studentams ir ŠŠA nariams – 30%.
Dalyvių skaičius ribotas, todėl prašome registruotis iki spalio 25 d. užpildant registracijos formą ir susipažinti su seminaro taisyklėmis.
Daugiau informacijos seminarai@vytisdc.lt

Seminaro organizatorius – Vyčio Jankausko šokio teatras.
Šokio seminarų ciklą remia – Kultūros rėmimo fondas.
Partneris – Menų spaustuvė.

Skaityti daugiau