Šokėjas Marius Pinigis: Mykolas Kleopas Oginskis apsigyveno mano kūne

Ketvirtadienį, vasario 11 d. 19 val. galerijoje „Meno forma“ įvyks antroji šiuolaikinio šokio spektaklio „Rezonansas“ premjera Kaune. Prie Mykolui Kleopui Oginskiui skirto kūrinio dirbo jaunosios kartos kauniečių menininkai, taip pat ir iš gastrolių Londone grįžtantis šokėjas Marius Pinigis.

Beveik dešimt metų pažįstamas Kauno šokio scenoje, šiuo metu sėkmingai dirbantis su Vilniaus ir Klaipėdos šokio menininkais bei kuriantis savo choreografiją, M. Pinigis neslepia, kad prisijungti prie spektaklio komandos paskatino ne spektaklio tema, o kartu dirbantys kolegos.

„Iš pradžių M. K. Oginskis manęs visiškai nedomino, jį nagrinėti scenoje buvo buvusios kolegės, choreografės Indrės Puišytės pasirinkimas,“ – pasakoja šokėjas. Spektaklio idėjos autorė su M. Pinigiu šoko Kauno šokio teatre „Aura“, tad buvę kolegos repeticijų salėje susikalba „iš pusės žodžio”.

Šokio kūrėjai kartu siekė, kad spektaklis primintų klasikines vertybes, bet būtų artimas ir įdomus šiuolaikiniam žmogui. „Kažkada važiuojant į Vilnių toptelėjo: Gariūnai – štai, kas šiandien liko iš aukštos Abiejų tautų respublikos kultūros. Truputį liūdna, kad lietuviams ji tolima ir nepažįstama,“ – sako M. Pinigis.

Nuotraukų autorius – Mantas Puida

Scenoje sujungti atitrūkusią aukštąją klasikinę ir kasdienę šiuolaikinę kultūrą nebuvo lengva užduotis. Po pirmojo susitikimo su Kauno publika repeticijos nesibaigė, tad pasirodymas „Meno formoje“ nuo ankstesnės premjeros šiek tiek skirsis. Šokėjas džiaugiasi: „Su visa spektaklio komanda įdėjome labai daug darbo. Smagu, kad pajutau Oginskį savo viduje, jis jau apsigyveno mano kūne“.

Kartu su M. Pinigiu spektaklyje „Rezonansas“ pasirodys šiuolaikinio šokio atlikėjas Andrius Stakelė, kapoeiristas Džiugas Kunsmanas bei klasikinio dainavimo solistas Jurgis Jarašius. Atlikėjai vilkės Eglės Sakalaitės kostiumais, kartu su jais M. K. Oginskio istoriją pasakos Raimundo Martinkėno muzika, Sauliaus Paliuko videoprojekcijos, atmosferą kurs Simono Šidlausko scenografija ir šviesos.

„Džiaugiuosi, kad mūsų spektaklis domina labai įvairią publiką – jame nenuobodžiauja paaugliai, tradicinių vertybių žmonės atranda šiuolaikinį meną, o šiuolaikinės kultūros auditorija – M. K. Oginskio istoriją,“ – sako spektaklio dramaturgė Monika Jašinskaitė.


Nuotraukų autorius – Mantas Puida

Spektaklio kūrėjai tikisi, kad netradicinėms erdvėms – šiuolaikinėms galerijoms ir senųjų dvarų salėms – sukurtas „Rezonansas“ artimiausiu metu pasieks ne tik didžiųjų miestų publiką, bet taip pat bus sėkmingai rodomas šalies regionuose.

Renginys vyksta:
2016 m. vasario 11 d. 19 val.
Galerijoje Meno forma (Savanorių pr. 166, Kaunas).

Bilietus bus galima įsigyti renginio vietoje vieną valandą prieš spektaklį.
Daugiau informacijos – vmasanauskaite@gmail.com

Skaityti daugiau