„Naujojo Baltijos šokio ’16“ edukacinis renginys: Nesusipratimai apie baletą, arba Šiuolaikinio šokio ištakos. Paskaita

Dr. Jurgita Imbrasaitė (Vokietija / Lietuva)

Gegužės 7 d. 14.30, Menų spaustuvė, Infoteka

Rengiama su Menų spaustuve.

Įėjimas laisvas.

Trukmė: 30 min. (ir diskusija)

Dr. Jurgita Imbrasaitė yra Rūro universiteto Teatro katedros (Bochumas, Vokietija) mokslinių tyrimų asistentė, 2015 m. apsigynusi disertacijos darbą „Šokio revoliucija. Nuo karaliaus iki modernaus subjekto“ ir įgijusi daktaro laipsnį. Ji taip pat dirba kaip laisvai samdoma dramaturgė, vertėja ir akademinių renginių organizatorė.

2003 m. J. Imbrasaitė išvyko į Vokietiją studijuoti žiniasklaidos ir teatro. Įgijusi bakalauro laipsnį menų srityje toliau tęsė šokio ir performanso studijas Vokietijoje ir Belgijoje, o 2009 m. įgijo magistro laipsnį. 2004 ir 2005 m. ji buvo studentų teatro festivalio „megaFON“ Bochume viena kuratorių, Studentų sąjungos vykdomojo komiteto kultūros konsultantė, taip pat ilgametė Studentų tarybos narė ir teatro studijų kuratorė. Nuo 2004 m. J. Imbrasaitė dalyvavo įvairiuose šokio ir teatro projektuose kaip jų iniciatorė, atlikėja ir dramaturgė.

Ji taip pat dirbo su „Westend – ein Chorporjekt“ (2004–2005 m., Vokietija), „Wilde – der Mann mit den traurigen Augen“ (2005 m., Vokietija), „Bullay/Ruhrpott/Klaipeda – ein Abend über Heimat und Herkunft“ (2006 m., „PACT Zollverein Essen“, Vokietija), „Gratis2009[Werktitel]“ (2009 m., Belgija / Vokietija). Kaip dramaturgė dr. J. Imbrasaitė dirbo su šokio projektu „Experiment on Chatting Bodies“ (2011 m., Tanzhaus NRW, Vokietija) ir teatro spektakliu „Nathan der Weise“ (2013 m., „Schlosstheater Moers“, Vokietija).

2011 m. ji inicijavo ir organizavo pirmąją tarpdisciplininę vasaro mokyklą, skirtą Jacques’o Lacano „Lacanian Summer 2011“ psichoanalizei.

Skaityti daugiau