„Naujojo Baltijos šokio ’16“ edukacinis renginys: Somatinio šokio dirbtuvės su Benoît Lachambre (Kanada)

Gegužės 9 d. 15.00, Menų spaustuvė, III studija
Gegužės 10 ir 11 d. 16.00, Menų spaustuvė, III studija

Dirbtuvės rengiamos su Šiuolaikinio meno centru kaip vienas Eglės Budvytytės parodos „Riedlenčių malda, arba Kakta žemiau širdies“ edukacinės programos renginių (www.cac.lt).

Registracija: ruta@cac.lt

Trukmė: 180 min.

Šokis gali būti praktikuojamas kaip poetinis veiksmas, kaip sąmoninga stimuliacija, kaip kūrybinis sapnas. Choreografas Benoît Lachambre tiria, kaip pasitelkiant svorį ir jėgą žadinami jausmai. Radikaliu pedagoginiu požiūriu, jis dirba su kūno motyvacijos galimybėmis. Jis kviečia dalyvius atpažinti vidinio ir išorinio judesio dinamiką, remdamasis holizmu leidžia suprasti kūną ir jo aplinką. B. Lachambre dirba su dalyvių vaizduote, kviečia juos gilinti ir sužadinti pojūčius, suvokiant gestikuliavimo esmę tam tikrame kontekste ir gyvenamoje aplinkoje. Tikslas yra atverti protą, kol derinamos sužadintos vidinės erdvės.

Garsus Kanados šiuolaikinio šokio choreografas B. Lachambre į šokio pasaulį įsitraukė nuo 1970-ųjų. 1985 m. jis sukūrė improvizacijos ir išsilaisvinimo techniką. Nuo tada jo choreografinėse kompozicijose gausu kinetinio judesio tyrinėjimo. Jis daug dėmesio skyrė požiūriui, paremtam pojūčio aštrumu, kai jungti meninį ir somatinį pradą tampa būtinybe.

1996 m. B. Lachambre įkūrė savo trupę „Par B.L.eux“. Su ja pastatė 16 šokio spektaklių, tokių kaip „Forgeries, Love and Other Matters“, „Snakeskins“, kuris 2013 m. buvo apdovanotas Monrealio didžiuoju šokio prizu. 2014 m. jo darbas „Prismes“ už geriausią choreografiją įvertintas Kvebeko menų ir literatūros tarybos prizu.

Skaityti daugiau