„Naujasis Baltijos šokis ’16“ pristato: Gatvės šokio dirbtuvės su Victor Quijada (Kanada)

Gegužės 8 d. 16.00, „Low Air“ šokio mokykla / teatras

Registracija: info@lowair.lt

Trukmė: 90 min.

Victoras Quijada yra „RUBBERBANDance“ grupės – žymiausios Kanados gatvės šokio trupės, kurios spektaklis „Empirinis koeficientas“ gegužės 7 d. bus rodomas Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, – choreografas, įkūrėjas, atlikėjas ir meno vadovas. Jo kūrybinis darbas išraiškingai konstruoja ir pritaiko choreografinius principus hiphopo ideologijai, tiria žmoniją per unikalų estetikos susiliejimą. Jo vizija išsiskleidžia teatrinių interpretacijų, improvizacijų ir filmuotų vaizdinių užpildytoje veiksmo vietoje.

Victoras, dėmesį traukiantis ir atviras šokėjas, būdamas 26 metų paliko hiphopo klubus gimtajame Los Andžele ir pradėjo atlikėjo karjerą su tokiomis tarptautiniu mastu pripažintomis postmodernaus šokio ir baleto trupėmis kaip THARP!, „Ballet Tech“ ir „Les Grands Ballets Canadiens de Montréal“.


RUBBERBANDance grupė_Empirinis Koeficientas
Nuotrauka: Michael Slobodian

Nuo 2002 m., kai įkūrė „RUBBERBANDance“ grupę, jis su trupe ir bendradarbiaudamas su kitais atlikėjais sukūrė 24 šokio spektaklius, gastroliavo Šiaurės Amerikoje, Europoje, Japonijoje ir Meksikoje. Jo kaip choreografo, režisieriaus ir dramaturgo vardas įrašytas daugybės filmų kūrėjų sąrašuose. 2003 m. V. Quijada gavo Bonnie Bird Šiaurės Amerikos apdovanojimą ir Peterio Darrello choreografijos apdovanojimą, 2009 m. – OQAJ / RIDEAU prizą, 2010 m. – Princesės Grace fondo stipendiją. Nuo 2007 iki 2011 m. jis rezidavo „Place des Arts“ Monrealyje, Penktojoje salėje.

V. Quijada, domėdamasis hiphopo ir breiko dinamika, klasikinio ir šiuolaikinio judesio subtilybėmis, jau gerą dešimtmetį laužo barjerus tarp šių itin skirtingų šokio formų. Rezultatas – atrastas visame pasaulyje dėmesio sulaukiantis savitas šokio stilius. Jis supažindins jus su įvairiais pratimais, judesio kalba ir leis pajusti, kaip unikaliai susijungia šokio formos.

Skaityti daugiau