„Naujojo Baltijos šokio ’16“ edukacinis renginys! Šokis: Kanados scena. Paskaita

Jim Smith (Kanada)

Gegužės 8 d. 13.30, Menų spaustuvė, Stiklinė salė

Įėjimas laisvas.

Registracija: kristina@artscape.lt

Trukmė: 90 min.

Jimas Smith’as yra Šokio namų Vankuveryje kosteigėjas ir prodiuseris, verslumo skatinimo organizacijos „Eponymous“ vadovas. Pastaroji organizacija buvo įkurta siekiant padėti menų, kultūros ir paveldo organizacijoms.

Buvusio Kanados šokio asamblėjos prezidento J. Smith’o kišenėje – rinkodaros ir finansų bei muzikos bakalauro diplomai. Jis yra dirbęs daugelyje įvairių su šokiu susijusių organizacijų ir projektų: su Kanados menų taryba (Otava), „Raven spirit“ (Vankuveris), „Dance Ambrella of Ontario“, „Powell Street Festival“ (Vankuveris) ir kitais. J. Smith’as yra buvęs garsiosios kanadiečių šiuolaikinio šokio trupės „La La La Human Steps“ rinkodaros ir verslo vadybininkas, Turizmo ir rekreacijos ministerijos Ontario provincijoje rinkos tyrimų ir plėtros vadovas, choreografės Crystal Pite agentas ir vadybininkas, įmonių „Kidd Pivot“, „Wen Wei Dance“, „The Holy Body Tattoo“, taip pat Vankuverio naujosios muzikos festivalio prodiuseris.


Nuotrauka: E. Cooper

Vankuveryje gyvenantis kanadiečių šokio prodiuseris J. Smith’as per paskaitą kalbės apie Kanados šokio politiką ir sistemą. Paliesdamas įvairaus lygio viešos valdžios ir privačios paramos vaidmenis ir programas, Kanados nacionalinį šokio sklaidos tinklą ir individualius menininkus bei trupes, kurie šiuo metu užpildo sceną, Jimas pateiks šiandienės Kanados šokio terpės apžvalgą.

J. Smith’o dalyvavimą tarptautiniame šiuolaikinio šokio festivalyje „Naujasis Baltijos šokis ’16“ remia Kanados menų taryba.

Skaityti daugiau