Kūrybinis Ugnės Dievaitytės kūno ir judesio seminaras Lietuvoje!

Beribis kūnas – Ugnės Dievaitytės seminaras balandžio 12 d.

Jau 2017 balandžio 12 d. 18:00 val. Raiškos terapijos centras kviečia išjudėti 4 valandų kūno ir judesio seminare su žinoma, talentinga šiuolaikinio šokio atlikėja Ugne Dievaityte.

Seminaro pradžia 18:00 val. Veiksmas su pabendravimu vyks iki 22:00 val. Eigoje 15 min. pertrauka. Turėsite galimybę asmeniškai pabendrauti su Ugne Dievaityte

Ugnė sako „Beribis kūnas – pilnas galimybių kūnas. Tai kiekvieno iš mūsų kūnas, kuris nepaliaujamai plečia savo ribas išbandydamas, atrasdamas ir patirdamas save judesyje. Šokį aš suvokiu kaip subtiliai išvystytą kūno kalbą, universalią mums visiems, kuria galime išsakyti kas esame, ką manome ir jaučiame, kuo tikime, ko norime ir ko nenorime, bei bendrauti su bet kuriuo žmogumi pasaulyje nejaučiant visų įmanomų skirtumų ir barjerų. Šokis suteikia galimybę pasakyti tai, kam išreikšti nėra sukurta žodžių“.

Šio seminaro darbo struktūra ir pagrindinė idėja remiasi judesio tyrinėjimu, kurio tikslas yra atverti kūną beribėms išraiškos galimybėms, siekiant kad šokis apsigyventų kūne ir leistų aiškiau bei laisviau jo pagalba išsireikšti ir susikalbėti. Seminaro praktika yra sudaryta iš skirtingų metodų ir dinamikų, skirtų pažinti ir įsisavinti įvairius judesio registrus bei kokybes, įsisąmoninti ir kvestionuoti įprastus judėjimo modelius bei turimus įpročius, ir surizikuoti išlipti iš savo komforto zonos. Vedami gairių bei konkrečių judėjimo pasiūlymų, keliausime įvairiais kūno kraštovaizdžiais, dirbsime su kūno sąmoningumu, dėmesingumu ir gebėjimu “klausytis” savo judesio, atsižvelgiant ir į kylančius dialogus su erdve bei kitais joje esančias kūnais.
Stengsimės, kad kūnas neįstrigtų į vieną ir tą pačią judesio formą, bandysime išlaikyti jį budrų ir sąmoningą, kad, naudojantis pojūčiais, vaizdiniais, kilusia emocija ar konceptu, galėtume sukurti ir išvystyti mūsų šokį toje akimirkoje. Dirbsime individualiai, porose ir grupėse.

Skirta visiems, kurie yra susidomėję kūniška patirtimi ir jaučia trauką judesiui, šokiui, tyrinėjimui ir kūrybai.

Seminaro eiga:

Seminarą pradėsime susipažindami vieni su kitais ir pasiruošdami tolesniam judėjimui ir tyrinėjimui. Pažadinsime sąmoningumą kūnui, judesiui ir erdvei, dėmesingumą ir koncentraciją vidiniam ir išoriniam vyksmui, kad galėtume įsitraukti ir patirti šią akimirką, atrasti ryšį su savo kūnu ir atsijungti nuo visa kita.

Toliau, konkrečių judesio gairių dėka, pasitelkiami fiziniais pojūčiais, įspūdžiais, vaizdiniais ir pajautimu, kylančiais esamoje akimirkoje, išbandysime skirtingas judesio kokybes, patirsime, kad mūsų kūnas gali judėti įvairiai ir netikėtai nepriklausomai nuo kiekvieno kūno galimybių ir ribų.

Antroje dalyje mokysimės per judesį: gilinsimės į vieną judesio temą, kuriai atskleisti naudosimės didelės apimties pratimu suskirstytu į dalis su konkrečiomis užduotimis (temos pvz: kvėpavimo fazių ryšys su judesiu ir emocija; “tylos” akimirkų šokyje reikšmingumas; kūno fragmentavimas šokyje; fizinio kontakto ir išorinių impulsų poveikis judančiam kūnui; kūno įtampos lygiai ir jos santykis su judesiu ir t.t.).

Paskutinėje dalyje atsiversime akimirkos grožiui ir kiekvieno judėjimo autentiškumui. Dirbdami porose apsikeisime judėjimais, akimirkai išsinersime iš savo kailio ir patirsime kito šokį. Dirbsime “judančiojo” ir “stebėtojo” rolėse. Seminarą užbaigsime jo refleksija, aptarsime tai, kas mums buvo svarbu, įdomu, reikšminga iš to ką patyrėme seminaro metu.

Ar būtina šokio patirtis ? – Šokio patirtis nebūtina!

Seminaro kaina – 17 eur. Studentams ir dviems šeimos nariams taikoma nuolaida – seminaro kaina 14 eur.


Išankstinė registracija būtina: tel. 864757169, raiska@inbox.lt. Registracija patvirtinama sumokėjus pilną seminaro kainą. Pavedimu arba grynaisiais. Vietų skaičius ribotas. Rekvizitai apmokėjimui čia:http://www.raiskosterapija.lt/kontaktai-11/lt/


Ugnė Dievaitytė

Choreografė, šokėja, dėstytoja jau ketverius metus reziduojanti Madride. Studijavusi šiuolaikinį šokį, šokio improvizacijos technikas, šokio terapiją, kontaktinę improvizaciją bei baigusi psichologijos studijas. Bedradarbiavusi su įvairiais kūrėjais ir šokio kompanijomis Lietuvoje, Didžiojoje Britanijoje ir Ispanijoje: Camille Hanson, Poliana Lima, Babirusa danza, Sharon Fridman, ARCO collective, Aura, Vytis Jankauskas, Aira Naginaviciute ir t.t..
Iš jos darbų išsiskiria “Es como ver nubes’’ (2012), kūrinys gavęs penkis apdovanojimus trijuose Ispanijos choreografijos konkursuose, “Uninvited Presence’’ (2013) ir “Flesh’’ (2014) iki šiol apkeliavę Ispaniją, Lietuvą, Olandiją ir Vokietiją, bei Alkis (2014), Female (2015) ir Anhelo (2015), kurie pradeda savo keliones po įvairius Europos festivalius.
Ugne derina choreografės ir šokėjos darbą su dėstymu ir reguliariai veda pamokas bei seminarus Ispanijoje, Lietuvoje bei kartkartėmis Olandijoje ir Vokietijoje. www.dievaityte.com

Skaityti daugiau