Šokėjai kviečiami teikti paraiškas į stažuotės-rezidencijos programą Jungtinėje Karalystėje

Nacionalinė Jungtinės Karalystės pietvakarių regiono šokio plėtros organizacija Pavilion Dance South West, bendradarbiaudama su Lietuvos kultūros institutu ir Lietuvos Respublikos ambasada Jungtinėje Karalystėje, kviečia šokėjus ir jų grupes, gyvenančius arba turinčius tiesioginį ryšį su Lietuva, pretenduoti į debiutuojančio menininko (Discovery Artist) stažuotę-rezidenciją.

Nugalėtojai bus pakviesti praleisti dvi savaites Pavilion Dance South West namuose Bornmute (Bournemouth), esančiame pietinėje JK pakrantėje. Prizo steigėjai taip pat apmokės kelionės išlaidas iki £1000 (~ €1130). Organizacija siekia plėtoti kūrybinius mainus su šokėjais ir tokiu būdu skatinti Lietuvos ir JK bendradarbiavimą. Laimėtojai galės dalintis savo idėjomis su įvairiomis bendruomenėmis, kitais šokio meno profesionalais, kurti naujus pasirodymus bei tobulinti esamus.

Tikimasi, jog projektas paskatins Lietuvos šokio meno vystymąsi ir prisidės prie ilgalaikio Lietuvos ir JK kultūrinio bendradarbiavimo.

Paraišką sudaro motyvacinis laiškas, gyvenimo aprašymas (iki 200 žodžių arba 1 min. trukmės video), CV bei internetinės nuorodos į kūrybos pristatymą. Motyvaciniame laiške (iki 400 žodžių ir/arba iki 5 min. trukmės video) svarbu atskleisti savo kūrybines ambicijas bei paaiškinti, kaip stažuotė-rezidencija prisidės prie tolimesnio meninio tobulėjimo.

Paraiškos priėmamos iki rugsėjo 14 d. 17 val. (JK laiku) elektroniniu paštu jasmine@pdsw.org.uk

Daugiau informacijos – https://www.pdsw.org.uk/discovery-artist-call-out-2018-2019-lithuania/

Skaityti daugiau