„Auros“ spektaklis Vilniuje: suvaržyta visuomenė ir jos sprendimas išsilaisvinti

Gruodžio 18 dieną Kauno šokio teatras „Aura“ paskutinį kartą šiais metais atvyksta į Vilnių su viena naujausių savo premjerų – spektakliu „Sprendimas“. Žiūrovų itin entuziastingai priimtas darbas lapkričio pradžioje pristatytas prestižiniame tarptautiniame Europos teatrų festivalyje „UNIDRAM 25“ Potsdame (Vokietija). Spektaklis jau pristatytas septyniuose Lietuvos miestuose ir šiemetinę kelionę pabaigs sostinės Menų spaustuvėje.

Nuotraukos – Laura Vansevičienė

„Sprendimas“ kalba apie mūsų visuomenę, kurioje žmonės tiesiogiai veikiami įvairių sistemų primestų stereotipų, elgesio modelių ir lūkesčių, kuriuos žmonės priversti atitikti. Dažnai jaučiamės įstrigę, suvaržyti ir nesuprasti. Tačiau nepasiduodame, lukštenamės iš mus kaustančio kiauto ir veržiamės pirmyn. Laikas priimti sprendimą – išrėkti mintis, išjudinti kūną ir išsilaisvinti. Tačiau koks instinktyvaus šio laisvės troškimo likimas? Kur yra riba tarp išsilaisvinimo ir chaoso?

„Spektaklis asocijuojasi su laisve ir jos ieškojimu“, teigia choreografė Birutė Letukaitė ir tikina, kad „Sprendimo“ kūrybinė komanda yra viena stipriausių, su kuriomis yra tekę dirbti „Auroje“. Drauge su choreografe spektaklį kūrė dailininkė Guda Koster iš Nyderlandų, jau šešiems „Auros“ spektakliams muziką sukūręs kompozitorius Antanas Jasenka, grupės „Royce“ vokalistas Ilja Gun, šviesų dailininkas Vladimiras Šerstabojevas ir, žinoma, vienintelė Lietuvoje tarptautinė šiuolaikinio šokio trupė, vienijanti šokėjus iš septynių šalių.

Šventinių renginių įkarštyje Vilniaus gyventojai ir svečiai kviečiami apsilankyti gero skonio ir aukštos kokybės spektaklyje, kuriame jungsis meno kūriniais paversti kostiumai, muzikinės improvizacijos, house šokio ir muzikos stilius bei aukščiausio lygio profesionalų technika ir emocijos.

Spektaklis vyks gruodžio 18 dieną 19 valandą Menų spaustuvėje. Bilietus platina Tiketa.

Skaityti daugiau