Neeiliniame „Auros“ šokio vakare – meilė, džiazas ir…

Milžiniško pasisekimo sulaukęs gruodžio 13-ąją įvykęs Kauno šokio teatro „Aura“ pasirodymas Žalgirio arenos Amfiteatre sugrįžta kitos šventės proga. Vasario 14-ąją šokio mėgėjai ir sunkiau su šiuo žanru sutariantys žmonės kviečiami į Šventinį vakarą su AURA V14, garantuojantį puikią ypatingos dienos pabaigą.

Nuotraukos – Svetlana Batura

Anot vakaro režisierės, „Auros“ choreografės Birutės Letukaitės, tai – ypatingas pasirodymas, kurį pristatyti norisi tik specialiomis progomis. Šokio teatro repertuare renginys niekuomet neatsidurs, todėl žiūrovai raginami pasinaudoti galimybe pamatyti aukščiausio lygio šokiu, geru skoniu ir humoru pripildytą pasirodymą. „Ypatingą dėmesį skyrėme muzikos parinkimui“, teigia B. Letukaitė, „todėl renginiui pasirinkome nuolatinio „Auros“ bendradarbio Antano Jasenkos kūrybą, taip pat puikiai žinomos grupės „Postmodern Jukebox“, perkeliančios populiariosios muzikos kūrinius į džiazo pasaulį, kūrinius. Skambės ir kitų grupių bei kompozitorių kūriniai – netgi Piotro Čaikovskio „Spragtuko“ muzika, tad nesistebėkite, jog pamatysite šiuolaikinio šokio šokėjas ant puantų.”

Šventinis vakaras su AURA V14 – tai rinkinys solo, duetų bei trio miniatiūrų, kuriose šokėjai kalba apie save ir apie tai, kas jiems svarbu, ką jie dažniausiai apmąsto. Asmeniniai pasvarstymai ir pokalbiai bei santykiai su aplinkiniais žmonėmis gali būti ir džiaugsmingi, ir melancholiški, tačiau visuomet bus nuoširdūs ir jautrūs – tad būtent tokį vakarą pirmiausia garantuoja „Auros“ šokio teatras. Negana to, tai unikali galimybė susipažinti su jaunų kūrėjų talentais, ne visuomet atsiskleidžiančiais šokio scenoje – dalis jų yra ir charizmatiški dainininkai, kiti puikiai groja fortepijonu.

„Šventiniame vakare Žalgirio arenos Amfiteatre scena skendo plunksnose, o už stiklo sienos tolumoje matėsi žiburiukai. Šįkart tokios salės neturime, tačiau įspūdį kursime kitomis priemonėmis, pirmiausia – jaukaus vakarėlio atmosfera bei kamerinės aplinkos šiluma“, žadėjo B. Letukaitė. Prisimindama žiūrovų atsiliepimus ji džiaugiasi, kad visai to nesitikint pavyko sukurti jokio amžiaus cenzo nereikalaujantį pasirodymą – renginyje šypsojosi, džiaugėsi ir dėkojo nuolatiniai šokio teatro gerbėjai, gausybė pirmą kartą šiuolaikinį šokį aplankiusių jaunų žmonių ir mažesni vaikai, ne tik nesiveržę išeiti, bet netgi liūdėję per greitai pasibaigus renginiui.

„Tradiciškai sakau, kad jei kažkam renginys nepatiks, maloniai kviečiu pasisakyti ir mes grąžinsime pinigus“, tikina B. Letukaitė. „Tačiau iki šiol tokių prašymų nesulaukiau. Garantuoju, kad Šventinis vakaras su AURA V14 bus nepamirštamas ir tikrai norėsis į jį sugrįžti dar kartą.“

Renginys vyks vasario 14 dieną 19 valandą Kauno kameriniame teatre. Bilietus platina www.tiketa.lt.

Skaityti daugiau