Šokio teatras „Dansema“ kviečia kūdikius į šiltą ir minkštą „Pievelę“

Šokio teatras „Dansema“, pirmasis Lietuvoje pradėjęs kurti šokio spektaklius kūdikiams, vėl kviečia savo mažuosius žiūrovus į naujo spektaklio premjerą. Vasario 24 d. 17.00 val. Menų spaustuvėje bus parodytas šokio spektaklis „Pievelė“, kurį sukūrė choreografė Birutė Banevičiūtė, šokėja Giedrė Subotinaitė, kompozitorė Rasa Dikčienė, kostiumų dailininkė Rūta Biliūnaitė ir šviesų dailininkas Aurelijus Davidavičius.

NuotraukosLaura Vansevičienė

Tai jau dešimtas „Dansemos“ spektaklis ir ketvirtas, skirtas kūdikiams. Pirmieji du spektakliai 0-3 metų amžiaus vaikams „Mozaika“ (2012) ir „Spalvoti žaidimai“ (2015) sulaukė itin didelio pasisekimo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. LR Kultūros ministerijos „Mozaika“ buvo nominuota, o „Spalvoti žaidimai“ apdovanoti Auksiniu scenos kryžiumi kaip geriausi metų spektakliai vaikams. Šie spektakliai yra ir „Dansemos“ daugiausia kartų  rodyti užsienyje – apkeliavo 20 pasaulio šalių. „Spalvoti žaidimai“ buvo perstatyti Vokietijoje (Hessischess Staatsballett trupei Darmštadte ir Viesbadene) ir Ukrainoje (DAX teatre Kijeve).

Naujasis „Dansemos“ spektaklis „Pievelė“ yra ne tik interaktyvus, bet turi ir instaliacijos bruožų, leidžiančių kūdikiams tyrinėti šokį ir aplinką, neribojant laiko, reikalingo mažiesiems įsitraukti į vyksmą. Šį kartą spektaklio kūrėjai susiaurino žiūrovų amžiaus ribas ir dar labiau jas konkretizavo, siekdami sukurti kuo palankesnes sąlygas mažųjų tyrinėjimams. Paslapčių pilna, spalvota ir minkšta pievelė kviečia kūdikius kartu su šokėja įsitraukti į nuotykių ir lobių ieškojimą, patirti atradimo ir bendravimo džiaugsmą, dalintis įspūdžiais ir nuotaikomis.

Spektaklio sukūrimą ir sklaidą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Projekto partneriai Menų spaustuvė ir Kauno kamerinis teatras.

Skaityti daugiau