Lietuvos šiuolaikinio cirko kūrėjams – džiugios naujienos iš Prancūzijos

Lietuvos šokio informacijos centro (LŠIC) koordinatorė Laima Servaitė iš Paryžiuje kovo mėnesį vykusio „Circus Next“ festivalio parvežė džiugių žinių: Lietuvos cirko kūrėjų laukia naujos tarptautinės galimybės.

„Circus Next“ – daugiametis projektas, skirtas naujų cirko talentų paieškai ir visapusiškam palaikymui, dalinai finansuojamas Europos Sąjungos (Programa „Kūrybiška Europa). Prie „Circus Next“ platformos LŠIC prisijungė dar praėjusiais metais, kai nusprendė išplėsti savo veiklos lauką  įtraukiant per pastaruosius kelerius metus šalyje sustiprėjusį šiuolaikinio cirką . Prisijungęs prie projekto, LŠIC tapo vienu iš 30 partnerių ir jau šiemet pirmą sykį pakvies pradedančiuosius Lietuvos cirko menininkus aplikuoti su savo idėjomis. Taip pat LŠIC pirmą kartą pristatys Lietuvoje „Circus Next“ laureatus – atrinktus šiuolaikinio cirko spektaklius iš Europos.

Projekto eigoje partnerių atstovaujamos visos šalys skelbs atvirus šaukimus meniniams cirko projektams, juos vertins regioninė ir Europos profesionalų komisijos. Iš viso bus atrinkta dvylika aplikantų, kuriems bus suteiktas finansavimas spektaklio sukūrimui ir meninėms rezidencijoms. Po metų iš jų bus atrinkti 6 laureatai, kurių darbai bus pristatyti tarptautinei auditorijai festivalyje Prancūzijoje bei dalinai finansuojamas jų pristatymas partnerių šalyse Europoje. LŠIC – vienintelis „Circus Next“ partneris Baltijos šalyse, todėl jo organizuojamas atviras šaukimas taip pat galios Latvijos bei Estijos cirko menininkams. Atranka bus skelbiama balandžio 19 dieną. Visus, turinčius klausimų apie projektą, LŠIC kviečia balandžio 10 dieną jungtis prie video konferencijos su organizatoriais, dėl dalyvavimo ir informacijos prašome kreiptis į info@dance.lt.

Visą informaciją apie konkursą ir projekto eigą galima sekti www.dance.lt bei www.circusnext.eu.

Lietuvos šokio informacijos centro veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

 

 

Skaityti daugiau