Šokio teatras Okarukas pristato: “Dolls” Lietuvoje ir “Birds” Didžiojoje Britanijoje

Šokio teatras Okarukas gegužės 11 d. pristato net du spektaklius dviejose valstybėse tuo pačiu metu vyksiančiuose fesivaliuose: Lietuvoje Žagerės vyšnių festivalis ir Hull Transgressions Didžiojoje Britanijoje.

Po 20  m.  į Lietuvą grįžusi Sakurako kartu su savo partneriu prancūzų menininku Phil Von 2017 metais Vilniuje įkūrė šokio teatrą Okarukas, kuris jau buvo pakviestas ir pristatė savo spektaklius įvairiausiuose  šalies festivaliuose – Aura Kaune, PlARTforma Klaipėdoje, Kultūros Naktis Vilniuje, Mėnuo Juodaragis, Now Japan, Loftas Fest ir pan.

Viena Okarukas komanda vadovaujama Sakurako, pristato teatralizuotą ekskursiją šokio spektaklį “Dolls” Žagarės dvare. Tuo tarpu kita komanda, Oskaro Koršunovo vaidybos kursai studentai, kurie studijuoja su Sakurako, su Phil Von vyksta į Hull, prstatyti edrvei pritaikomą performansą “Birds” Hull mieste.

Pernai sukurtas erdvei būdingas performansas “Birds”, jau buvo pristatytas Vilniaus Dailės Akedemijos Krematoriume per Art Vilnius galerijų naktį ir šiemet bus pristatytas Hull Transgressions festivalyje bei  Kultūros Naktis festivalyje Vilniuje birželio 4 d.  Nacionalinio Dailės muziejaus kiemelyje. Šis performansas rodomas viešoje miesto erdvėje naudojant trijų automobilių instaliaciją. “Birds” performansui muziką sukūrė Phil Von, choreografiją Sakurako sukūrė dirbdama su Oskaro Koršunovo  kurso vaidybos studentais LMTA , o kostiumus ir grimą sukūrė pernai baigusi VDA jaunojji scenografė Marina Jasinskaja.

Teatralizuota ekskursija šokio spektaklis “Dolls” pernai buvo pristatyta Art Vilnius atidarymo metu Litexpo rūmuose, Kaunas Gallery weekend metu Pelėdų kalne esančiose galerijose Kaune bei per Kultūros naktis festivalio metu, Mažvydo bibliotekoje Vilniuje.

Jevgenijos Cholodovos nuotrauka

Okarukas reperturą jau sudaro 7 spektakliai ir  šiemet rudenį pasirodys dar viena premjera  – antikinės Aristofano  komedijos “Paukščiai” motyvais.

Hull festivalio Transgressions metu Lietuvos šokį pristato šokio teatras Okarukas, taip pat Okarukas šokėja Živilė Virkutytė su solo performansu ir Kauno šokio teatras Aura, vadovaujamas Birutės Letukaitės.

Skaityti daugiau