Kaunas pasitinka šiuolaikinio cirko festivalį „Cirkuliacija“

Šiuolaikinio cirko festivalis „Cirkuliacija“ kviečia visus norinčius kartu kurti šventę, kuri būtų prieinama, įdomi ir draugiška visiems.

„Cirkuliacija“ – tai edukacinis šiuolaikinio cirko festivalis, besiplečiantis nuo 2015 metų, kasmet sutraukiantis vis didesnę ir įvairesnę publiką. Festivalio tikslas – supažindinti kuo daugiau žmonių su šiuolaikiniu cirku: jo raiškos subtilumu ir išskirtinumu, socialinėmis ir edukacinėmis jo galimybėmis. Pastebėta, kad šiuolikinis cirkas yra puiki priemonė suburti bendruomenę bendrai diskusijai.

Akimirka iš „Cirkuliacija“ 2018 m. Foto: Donatas Ališauskas

Šiemet festivalio pagrindinė programa prasidės nuo birželio 6 d., o cirko miestelis įsikurs Dainavos mikrorajone, buvusiuose vaikų namuose „Atžalynas“ (Partizanų g. 85) birželio 13-16 d.  Cirko miestelis kasmet reziduoja vis kitoje Kauno vietoje. Visos cirko miestelio lokacijos turi kai ką bendro – tai miegamieji Kauno rajonai, kuriuose vis dar pakankamai retai sutinkamas aktyvus kultūrinis ir bendruomeninis gyvenimas, kurį žadinti ir siekiama šiuo festivaliu. „Cirkuliacija“ šiemet  kviečia atkreipti dėmesį ir į apleistus pastatus, kurie galėtų tapti aktyviai veikiančiais bendruomenių ir kultūros centrais.

Festivalio programoje taip pat numatoma daugybė nemokamų spektaklių, koncertų, diskusijų ir renginių visai šeimai. Birželio 13-16d. popietės bus skirtos senjorams, kuriuose jų lauks vaišės ir įvairūs žaidimai, o Bingo! turnyro metu kasdien bus galima laimėti kvietimus į vakarinius spektaklius, kuriuose pasirodys įdomiausios šiuolaikinio cirko trupės iš visos Europos.

Festivalio programa ir išsami informacija: www.cirkuliacija.lt

Skaityti daugiau