Baltijos kultūros fondas skyrė finansavimą Baltijos šalių šokio pristatymui tarptautinėse mugėse

Estijos kultūros rėmimo fondo koordinuojamas Baltijos kultūros fondas Baltijos šalių jungtiniams kultūros projektams paskirstė 400 000 eurų: bus finansuojami 9 projektai vaizduojamųjų, muzikos ir scenos menų srityse.

Vienas iš paramą gavusių projektų – Estijos nepriklausomo šokio asociacijos, Lietuvos šokio informacijos centro ir Latvijos šokio informacijos centro organizuojamas Baltijos šalių šokio meno pristatymas tarptautinėse mugėse Tanzmesse Vokietijoje ir CINARS Kanadoje.

Projektui skirta suma – 55 000 eurų.

„Tarp 33 konkursui pateiktų projektų buvo labai stiprių, kruopščiai apgalvotų ir tvarių pasiūlymų, turinčių potencialą užtikrinti didesnį tarptautinį matomumą ir per kultūrą stiprinti Estijos, Latvijos ir Lietuvos poziciją pasaulio kultūros žemėlapyje. Tarptautiniu mastu pripažintose ar net ikoninėse vietose, tokiose kaip Berlyno Volksbühne ar gerai žinomuose festivaliuose, tokiuose kaip Niujorko „Performa“ vyksiantys kultūros renginiai išryškins Baltijos šalių kultūros įvairovę ir savitumą,“ sakė projektus vertinęs tarptautinio ekspertų komiteto pirmininkas Ragnar Siil.

2018 m. įsteigto Baltijos kultūros fondo tikslas – skatinti Baltijos šalių kultūrinį bendradarbiavimą ir stiprinti Estijos, Latvijos ir Lietuvos kultūros tarptautiškumą per bendrus kultūros projektus ir renginius.

Skaityti daugiau