Ypatingi dvylikto „Dansemos“ sezono projektai

Vasarą praleidęs gastrolėse, kurios driekėsi nuo Airijos ir Lenkijos iki Kinijos, Korėjos ir Japonijos, šokio teatras „Dansema“ naują sezoną pradeda Lietuvos kultūros tarybos, Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybių bei programų „Culture Bridges“ ir „i-Portunus“ finansuojamu ypatingu projektu – dviguba vieno spektaklio interpretacija.


Spektaklis „Laikrodininkas“

Spalio 5 dieną Menų spaustuvėje bus galima pamatyti lietuvišką spektaklio „Laikrodininkas“ variantą ir ukrainietišką jo versiją „TikTak“. „Laikrodininkas“ gimė Kaune „Dansemai“ bendradarbiaujant su „Kaunas2022“ ir pirmą kartą buvo parodytas balandžio mėnesį Kauno miesto kameriniame teatre. Tai naujos formos spektaklis kūdikiams – muzikinio veiksmo spektaklis, paremtas idėja apie judančius objektus, kurie skleidžia garsus, panašiai kaip įvairios laikrodžio dalys – rodyklės, skambutis, krumpliaračiai. Lietuviškos versijos kūrime dalyvavo choreografė Birutė Banevičiūtė, šokėjai Mantas Stabačinskas ir Marius Pinigis, kompozitorė Jurgita Mieželytė, dailininkė Medilė Šiaulytytė ir šviesų dailininkas Aurelijus Davidavičius. Šiuo metu Ukrainoje viešinti „Dansemos“ meno vadovė Birutė Banevičiūtė kartu su vietos menininkais – aktorėmis Iryna Zapolska ir Tetiana Bielousova bei kompozitoriumi ir muzikantu Mykhailo Syromlia kuria „TikTak“ versiją. Spektaklyje nėra naudojama kalba, tad jį puikiai supras ir mažieji Lietuvos žiūrovai.  Spalio 6 dieną „TikTak“ bus parodytas ir Kauno kultūros centre.


Kūrybinis procesas su kolegomis iš Ukrainos

Toliau „Dansemos“ 12-tas sezonas tęsis įprastu ritmu – įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos remiamą projektą „Šiuolaikinio šokio spektaklių vaikams sklaida Lietuvoje“ bus rodomi publikos pamėgti spektakliai kūdikiams „Spalvoti žaidimai“, „Pievelė“, „Mozaika“ ir „Šviesiukai“ Vilniuje, Kaune, Panevėžyje bei kituose Lietuvos miestuose.


Akimirka iš gastrolių Japonijoje, spektaklis „Mozaika“

Po naujųjų metų teatras planuoja dar vieną premjerą – choreografės Birutės Banevičiūtės ir buvusios šokio teatro „Aura“ šokėjos, šiuo metu gyvenančios ir dirbančios Vokietijoje, Raimondos Gudavičiūtės-Haun bendrą projektą – šokio spektaklį kūdikiams. Vasario mėnesį Birutė Banevičiūtė kartu su Kauno valstybiniu lėlių teatrų pristatys taip pat bendrą projektą – interaktyvų lėlių spektaklį kūdikiams.

Naujas sezonas neapsieis be gastrolių užsienyje – „Dansemos“ spektaklių laukia Lenkija, Danija, Estija ir Jungtiniai Arabų Emyratai. Gastrolės į pastarosios šalies sostinę Dubajų ypatingos – nepaisant to, kad tai itin turtinga šalis, „Dansema“ bus pirmoji šioje valstybėje, rodanti šokio spektaklius kūdikių auditorijai.

Daugiau informacijos apie „Dansemos“ spektaklius, repertuarą ir gastroles rasite www.dansema.lt.

Skaityti daugiau