Martynas Rimeikis – naujasis LNOBT baleto meno vadovas

Penktadienį Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Martynas Rimeikis pradėjo darbą kaip LNOBT baleto meno vadovas.


LNOBT spaudos konferencija. Martynas Rimeikis / J. Stacevičiaus/LRT nuotr.

M. Rimeikis pakeitė devynerius metus dirbusį garsų lenkų choreografą Krzysztofą Pastorą. Pasak K. Pastoro, Lietuvos publika turi labai savitą skonį: „Man tai buvo labai svarbu, nes aš stengiausi ne pataikauti šiai publikai, bet ją tausoti. Ji tvirtai žino, ko ji nori.“

M. Rimeikis teigė: „Atėjęs į šią poziciją, jau gaunu labai gerą bazę.“ Anot M. Rimeikio, gavęs baleto meno vadovo pozicijos pasiūlymą, jis tai priėmė ne kaip kilimo karjeros laiptais galimybę, bet kaip misiją: „Man reikėjo atsakyti į klausimą, ką aš galiu baletui duoti.“

Naujasis baleto meno vadovas įsitikinęs, kad Lietuvos baletas turi sukurti savo veidą. „Norėčiau, kad atsirastų choreografų, kurie turėtų savo leksiką. Sieksiu, kad būtų kuo daugiau spektaklių, statytų būtent mūsų trupėje“, – teigė M. Rimeikis. Jo teigimu, norint prisikviesti kurti konkrečiai trupei, reikia aukšto trupės lygio.

Pasak K. Pastoro, savo poziciją apleisti jis ryžosi tik tuomet, kai rado tam tinkamą pamainą – M. Rimeikį. Taigi, M. Rimeikis naujai pozicijai ruošėsi jau dvejus metus.

Jonas Sakalauskas teigė, kad LNOBT per 5 metus planuoja sustiprinti baleto trupę bent 15 žmonių, tai būtų visavertė 80-ies narių grupė. LNOBT nori išplėtoti baleto ir operos inkubatorių, skirtą jauniems menininkams auginti: mokymai, susitikimai turi vykti nuosekliai.

Informacijos šaltinis – lrt.lt

Skaityti daugiau