Lietuvos šokio informacijos centras kviečia scenos meno bendruomenę dalyvauti rezidencijose

Lietuvos šokio informacijos centras (LŠIC) antrą kartą organizuoja nuotolines rezidencijas ir šį kartą kviečia aplikuoti ne tik šiuolaikinio šokio ar cirko menininkus, bet ir scenos menų kritikus, vadybininkus bei kitus specialistus, siekiančius gilintis į šias meno sritis.

Pirmą kartą tokios nuotolinės rezidencijos vyko pavasarį, kai LŠIC reaguodamas į šokio ir cirko lauko kūrėjų veiklą paveikusią situaciją dėl karantino, atsisakė dalies numatytų projektų ir perskirstytas lėšas skyrė nepriklausomam profesionaliam šokio ir cirko sektoriui bei jo narių užimtumo skatinimui.

LŠIC kviečia teikti pasiūlymus dviejų tipų rezidencijoms, kurios gali vykti paties rezidento namuose arba kitose erdvėse laikantis visų saugumo reikalavimų ir nepažeidžiant nustatytų karantino apribojimų.

Tikimės, kad šios rezidencijos leis vystyti ir generuoti šviežias idėjas, inicijuoti naujas kūrybines veiklas, suteiks galimybę tobulinti savo kūrybines praktikas, taip pat gilinti žinias šokio ir cirko lauko kritikos, vadybos, organizavimo srityse, kelti profesinę kompetenciją.

  1. Kūrybinės rezidencijos šokio ir cirko menininkams

Teikti paraiškas kūrybinėms rezidencijoms kviečiami profesionalūs šokio ir cirko kūrėjai, kurie yra Lietuvos Respublikos piliečiai, kitų valstybių piliečiai (jeigu jų veiklos objektas yra Lietuvos menas ir kultūra bei jų sklaida).

Vertinimo kriterijai

  1. Nurodytoms veikloms vykdyti nėra skirtas finansavimas iš valstybės ar savivaldybių lėšų.
  2. Kultūros ir (ar) meno kūrėjai, kurių paraiškose nurodyta veikla turi išplėtotas sklaidos galimybes (online platformos, netradiciniai sprendimai, video filmai, tekstai ir t.t.).
  3. Veiklos, kuriai prašoma skirti paramą, meninė ir kultūrinė vertė, aktualumas, rezultatai.
  4. Ankstesnės kūrybinės veiklos meninė ir kultūrinė vertė, aktualumas, sklaida.

Norėdami aplikuoti į kūrybines rezidencijas, atsiųskite į info@dance.lt:

  • Motyvacinį laišką su pagrindinės idėjos, veiklų, siekiamų rezultatų bei sklaidos (laikotarpis, komunikacijos kanalai, vieta/online platforma) aprašymu ir reikalingą biudžetą (su išlaidų detalizavimu);
  • CV ar kūrybinės veiklos aprašymą.
  1. Profesinės rezidencijos

Šio tipo rezidencijos skirtos gilinimuisi į šokio ir cirko sritis, profesinio tobulėjimo skatinimui. Teikti paraiškas rezidencijoms kviečiami scenos menų kritikai, vadybininkai, apie šokį ir cirką rašantys ar norintys rašyti autoriai. Rezidencijų projektai gali apimti darbą su Lietuvos ar užsienio mentoriais, dalyvavimą mokymuose, specializuotos literatūros įsigijimą, tekstų rašymą ir kt.

Norėdami aplikuoti į profesines rezidencijas, atsiųskite į info@dance.lt:

  • Motyvacinį laišką su pagrindinės idėjos, veiklų ir siekiamų rezultatų aprašymu ir reikalingą biudžetą (su išlaidų detalizavimu);
  • CV ar kūrybinės veiklos aprašymą.

Paraiškos abiem rezidencijoms priimamos iki lapkričio 9 d. (imtinai)

Pastaba: Rezidencijai skiriama suma bus išmokama tik pagal sąskaitą su ind. veiklos pažymėjimu.

 

Skaityti daugiau