Paskelbti „Auksinių scenos kryžių“ laureatai! Geriausias metų šokėjas – Marius Pinigis

Ketvirtadienį Nacionaliniame operos ir baleto teatre (LNOBT) buvo paskelbti prestižinio teatro apdovanojimo „Auksiniai scenos kryžiai“ laimėtojai.

Sveikiname šiuolaikinio šokio ir baleto bendruomenę su įteiktais apdovanojimais.

Geriausiu choreografu paskelbtas Martynas Rimeikis – už baletus „Eglė žalčių karalienė“ ir „Dienos, minutės“.

„Esu dėkingas teatrams, kad leidžia daryti tai, ką noriu. Noriu padėkoti dviems žmonėms, su kuriais dirbu nuo pirmųjų dienų, o labiausiai noriu padėkoti šokėjams. Atsiprašau, kad retai dėkoju ir retai sakau, kokie jūs man svarbūs“, – sakė jis.

Geriausiu šokėju paskelbtas Marius Pinigis – už vaidmenį šokio spektaklyje „Perdegimas“. „Tikriausiai būtų lengviau sušokti nei kažką protingo pasakyti, bet noriu padėkoti 2019 metams, kada galėjau kurti ir ne viename, bet trijuose spektakliuose. Nors esu apdovanotas už „Perdegimą“, už šį prizą dėkoju kūrybinei komandai, Agnei Šeiko, šokio teatrui „Dansema“, kolegai Mantui Stapačinskui, kuris dabar labiau jaudinasi nei aš, savo įkvepėjai Birutei Letukaitei, savo žmonai ir vaikams, mamai ir tėčiui, kuriems dėkoju, kad galiu daryti tai, ką darau.“

Geriausia šokėja tapo Julija Stankevičiūtė – už vaidmenį balete „Dienos, minutės“ ir Eglės vaidmenį balete „Eglė žalčių karalienė“. „Ačiū. Esu labai laiminga, kad galiu šokti. Noriu visiems padėkoti, kurie įkvepia ir padeda augti. Pirma – šeimai, išmintingiems pedagogams, menui, gamtai ir pasauliui. Gražiausia dovana, kurią esu gavusi – tai įkūnyti Eglę, kurią pamilau. Noriu padėkoti M.Rimeikiui, kuris mane mato ir pasitiki“, – sakė J.Stankevičiūtė.

Skaityti daugiau