Prisilietimas, bendruomenė ir karantinas. Finalinis Rezidencinio formato laboratorijų pristatymas

Prisilietimas, bendruomenė ir artumas karantino metu. Ar galimas kokybiškas santykis? Šį klausimą KMN rezidencijų programoje tyrinėjo trys menininkės, kurių praktikas jungia judesys: Indrė Puišytė-Šidlauskienė, Vilma Pitrinaitė bei Marija Nemčenko. Šią nelengvą užduotį spręsti joms padėjo ekspertai, atstovaujantys bendruomenes, bei Performatyvaus dizaino asociacija.
Sausio 28 dieną Kauno menininkų namai kviečia į finalinį projekto renginį, kuriame projekto dalyvės ir ekspertai interaktyviai pristatys projekto rezultatus, iššūkius ir gerąsias praktikas bei diskusijoje atsakys į klausimą – ar karantino metu galimas artimas ir kokybiškas darbas, įtraukiantis sunkiau pasiekiamas bendruomenes.

Renginyje bus pristatytas trijose rezidencinio formato laboratorijose vykęs bendradarbiavimas su bendruomenėmis, analizuotas ir vizualizuotas Performatyvaus dizaino asociacijos komandos. Pristatymo metu žiūrovai bus pakviesti į interaktyvią trimatę erdvę, kurioje galės susipažinti su vykusių procesų rekonstrukcija, menininkių ir jų auditorijų požiūrio taškais, praktikomis ir atradimais. Po pristatymo vyks gyva diskusija su trimis projekte dalyvavusiomis kūrėjomis ir tikslinių auditorijų, dalyvavusių projekte, atstovais. Diskusiją moderuos Performatyvaus dizaino asociacijos įkūrėja Dovilė Gaižauskinė.
Renginyje dalyvaus:
Šokėja ir choreografė Indrė Puišytė-Šidlauskienė,
Šokėja ir choreografė Vilma Pitrinaitė,
Tarpdisciplininio meno kūrėja Marija Nemčenko,
Aklųjų ir silpnaregių bendruomnės narys Simonas Kriaučiūnas,
Šilainiai project įkūrėja ir bendruomenės organizatorė Evelina Šimkutė,
Vilniaus atviro jaunimo centro Mes darbuotoja Mantė Surgautaitė,
Performatyvaus dizaino asociacijos įkūrėja ir projektų vadovė Dovilė Gaižauskienė,
Performatyvaus dizaino asociacijos narys, grafikos ir interakcijų dizaineris Aurimas Gaižauskas,
Performatyvaus dizaino asociacijos narė, choreografė Indrė Ginkevičiūtė.
Renginys yra Kauno menininkų namų projekto „Rezidencinio formato laboratorijų parengimas, įgyvendinimas ir sklaida“ dalis ir yra finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos.

 

Skaityti daugiau