bitės’21 ATVIRAS KVIETIMAS

‘bitės‘ – tai erdvė žmonėms, norintiems kurti, eksperimentuoti ir ieškoti, analizuoti judesio, šokio, choreografijos (atsiradimo) procesus bei jų ryšį su kitomis disciplinomis. Koncentruojamės į procesą ir siekiame akcentuoti proceso kultūros svarbą šokio pasaulyje. Tai save formuojanti ir performuojanti platforma, nagrinėjanti santykį tarp kūrėjo, proceso ir žiūrovo/stebėtojo.

Balandžio 1 d. – gegužės 31 d. ‘bitės‘ kviečia tyrinėti jums rūpimas temas judesio, choreografijos ir šokio lauke ir/ar sieti jas su kitomis jūsų pasirinktomis meno formomis. 

‘bitės‘ finansuos 4 tyrimus, kuriems suteiks po 1 000 Eur biudžetą procesui įgyvendinti, padės užtikrinti pristatymo žiūrovams galimybes ir paskirs mentorę – Lizą Baliasnają/Grėtę Šmitaitę, su kuria bus palaikomas ryšys tyrimo metu. Mentorė – tai žmogus, kuris padės pažvelgti į jūsų tyrimą iš šalies, kels klausimus, kartu mąstys bei palaikys.

‘bitės‘ lauks idėjų/tyrimų aprašymų, kuriuose turėtų būti pateikta (vienas PDF failas)*:

– jus dominanti sritis, tyrimo/proceso atspirties taškas, tema

– numatoma tyrimo/proceso metodika

– jūsų CV ar biografija, vizualinė (pateikite nuorodas) ir kita informacija, kuri jums padėtų perteikti idėją

Paraiškos priimamos iki 2021 m. kovo 26 d. 23:59 val. el. paštu: opencall@bitesdance.lt

***

Liza Baliasnaja – Briuselyje gyvenanti choreografė ir atlikėja, gimusi Lietuvoje. Ji studijavo P.A.R.T.S šokio mokykloje, šiuo metu studijuoja Filosofiją KU Leuven universitete Belgijoje.

Liza bendradarbiavo su tokiais kūrėjais kaip Ula Sickle, Eszter Salamon, DD Dorvillier, Mårten Spångberg, Lenio Kaklea, Christine de Smedt ir Myriam van Imschoot.

Pastaraisiais metais ji vysto savo choreografinius darbus, kuriuos dažnai pristato ne teatrinėje aplinkoje. Liza dėsto praktines ir teorines paskaitas Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Šokio ir judesio katedroje, rašo publikacijas apie teatrą ir choreografiją.

Grėtė Šmitaitė – šokėja, choreografė, judesio menininkė. Užaugo Kaune. 2017 m. baigė bakalauro programą „Šokis. Kontekstas. Choreografija“ HZT Berlyne, tapo „danceWEB“ stipendiate.

Kaip šokėja dirba su Anna Aristarkhova, Doris Uhlich, Min Tanaka. Grėtė kuria su „Suddenly“ kolektyvu (Berlynas). Kuriamomis choreografijomis siekia atkreipti dėmesį į ryšius su vieta; šokį suvokia kaip kuriantį pokytį.

Paskutiniais metais pasitelkusi humorą ir geismą, Grėtė dirbo su kūniška reikme verkti – „Kodėl verkiu?“ (Het Veem Amsterdamas, STL Talinas). 2018-2019 ji kūrė choreografijas Kauno fortams: „Žiemos sodas“ ir „Shy palms. Įvietinto šokio pasirodymas 7 žiūrovams“.

Prasidėjus pandemijai, Grėtė išsikraustė į mišką – gyventi, šokti ir pasiklysti. Čia pradėta praktika „Kismas ir sąryšiai“.

Vimeo

Projektą dalinai finansuoja/Supported by:

Skaityti daugiau