„Menų industrija” pristato Viktorijos Bobinaitės šokio spektaklį „Derybos”

2021 metais gegužės 4,5 dienomis „Menų industrija” pristato Viktorijos Bobinaitės šokio spektaklį „Derybos”. Dar prieš prasidedant pandeminiam laikotarpiui kilusi idėja, kuri realizavosi jau karantino kontekste, kviečia žiūrovus pasinerti į derybas su pačiu savimi.

Šių dienų pasaulis yra nenutrūkstamose derybose, kur vienoje pusėje visuomenės vartotojiškumas ir materialiniai lūkesčiai, o kitoje – mūsų planeta susidurianti su negrįžtamais pokyčiais. Visuomenė slepiasi po socialine ir ekonomine sistema, pagrįsta vis didesniu materialinių gėrybių bei paslaugų vartojimu, o perkamoji galia laikoma vienu svarbiausių žmogaus gyvenimo gerovės rodiklių, tai tik nusako hedonistinį požiūrį ir gero gyvenimo gamtos sąskaita kainą. Kūrybinė komanda svarsto: ar vartotojiška kultūra prasideda ten, kur dingsta, pasibaigia ir nustoja egzistuoti autentiškumas? Šokio spektaklio idėjos autorė dvejoja, kad derybos su planeta ir mus supančia aplinka tęsis amžinai.

Spektaklyje žiūrovai išvys Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro baleto solistę Juliją Stankevičiūtę ir skirtingose šalyse pas įvairius choreografus šokantį šiuolaikinio šokio šokėją Luką Karvelį. Viena iš pagrindinių priežasčių šiam duetui pasirinkti baleto ir šiuolaikinio šokio atlikėjus buvo bendradarbiavimo skatinimas tarp šių dviejų šokio laukų.

Kūrybinė komanda:

Idėja: Viktorija Bobinaitė
Choreografija: Viktorija Bobinaitė ir šokėjai
Atlikimas: Julija Stankevičiūtė, Lukas  Karvelis
Muzikos kompozitorė: Monika Sokaitė
Scenografija: Elžbieta Kvašytė
Kostiumai: Simona Savickaitė
Asistuojantis režisierius: Luca Vassos
Šviesų dailininkas: Pijus Vasiliauskas
Vadyba: Lina Morkūnaitė
Muzikos kūrinio autorė: Gabrielė Vilkickytė

„Derybos”

Premjera: gegužės 4,5 dienomis 19:00 val. Menų spaustuvėje, Vilniuje

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pirkti bilietus

Skaityti daugiau