Agnijai Šeiko bus suteiktas Klaipėdos kultūros magistro vardas

Garbingas uostamiesčio titulas – Klaipėdos kultūros magistro vardas – šiais metais bus suteiktas dviem iškilioms klaipėdietėms: šokėjai, choreografei, šokio pedagogei Agnijai Šeiko ir dailininkei, scenografei Sofijai Kanaverskytei.

Tokį sprendimą priėmė šiandien posėdžiavusi Klaipėdos kultūros magistro vardo suteikimo komisija. „Malonu, kad nepaisant antrus metus besitęsiančios pasaulinės pandemijos, kuri kultūros darbuotojams smogė ypač skaudžiai, kūrybingų asmenybių Klaipėdoje netrūksta. Tai parodė ir pretendentų į Klaipėdos Kultūros magistrus sąrašas, kuriame šiemet buvo net dešimt kandidatų. Tai teikia vilties, kad, įveikę visas negandas, grįšime prie išsiilgtų dalykų – didžiulėse salėse skambančios muzikos, spektaklių teatruose, parodų. O kol tai įvyks, šios puikios, unikalios tradicijos tąsa kartu yra ir visų mūsų menininkų, visų kūrėjų palaikymo, mūsų solidarumo su jais simbolis“, – sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Šiemet į Klaipėdos kultūros magistro vardą pasiūlyta net dešimt pretendentų, kurie savo darbais garsina uostamiestį. Klaipėdos kultūros magistro vardas suteikiamas uostamiesčio menininkams ar kitiems kultūros šviesuoliams už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai. Kandidatus į šį išskirtinai klaipėdietišką titulą siūlė įvairios Klaipėdos kultūros organizacijos, kūrybinės sąjungos ir privatūs asmenys. „Per dešimt metų, per kuriuos teko dalyvauti Kultūros magistro vardo suteikimo komisijos darbe, tai buvo labiausiai įtemptas balsavimas“, – sakė meras V. Grubliauskas.

Skaityti daugiau