Šokio tyrinėjimo platforma „bitės’22“ | NESIBAIGIANTIS TYRIMAS | Denisas Kolomyckis

Šiais metais formatą ir kryptį atnaujinusi šokio tyrinėjimo platforma „bitės’22“ menininkus pakvietė kalbėtis nesibaigiančio tyrimo tema. Savo procesu ir potyriais platformos metu dalinasi Denisas Kolomyckis.

Ar atradai klausimų/tezių/iššūkių, kurie motyvuotų tave tęsti tyrimą, kurį pradėjai platformos metu?

Klausimai: proceso, progreso, veiksmo ir funkcijos deriniai. Kokios yra geriausios formulės tyrimui plėtoti? Ar yra receptas, ar tai tik individualus požiūris ir bandymas surasti atsakymus?

Tezė: politinių veiksmų atspindys per judėjimą. Atsiribojimas nuo savęs.

Iššūkiai: atskleisti nežinomybę pasitikint vidiniais pojūčiais. Kaip tęsti tai, kas pradėta? Galvos, širdies ir sielos derinys meno kūriniui.

Kurie platformos aspektai tave įgalino? Kurie aspektai buvo sudėtingi? Norint sužinoti: ko reikėjo tau / kas veikia būtent tau?

Įkvėpė: kitų menininkų kūrybos pristatymai, intensyvus dalijimasis ir intensyvus kitų bendraamžių klausymas (en. deep listening), stiprus ir informatyvus akademinis diskursas (literatūra, kontekstai, rezultatai ir kt.) ir praktiniai pavyzdžiai, bedras darbas per analizę.

Iššūkiai: terminai, tvarkaraštis, tinklaraštis, socialinės medijos, internetas, geografinė padėtis, karas, psichologinis jautrumas.

Pozityvus ir reikalingas formatas: ilgalaikė mentorystė, galimybė dalintis idėjomis ir projektais, eskizais ir procesu, pokalbiai.

Kokia nuolatinio dalinimosi nuomonėmis ir diskutavimo su ta pačia grupe reikšmė tau? Kaip tai paveikė tavo mąstymą?

Tai nepaprastai svarbu. Dalinimosi procese galima jaustis labai pažeidžiamam, tačiau, kai tai vyksta grupėje, kurioje visi dalinasi savo potyriais, –  tai tampa pozityvia proceso ir paieškų refleksija.

🐝 Sekite „bitėsdance‘22“ tyrimus: https://www.facebook.com/Bitesdance

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

#bitesdance #unendingresearch

Skaityti daugiau