Šokio tyrinėjimo platforma „bitės’22“ | NESIBAIGIANTIS TYRIMAS | Elmyra Ragimova

Šiais metais formatą ir kryptį atnaujinusi šokio tyrinėjimo platforma „bitės’22“ menininkus pakvietė kalbėtis nesibaigiančio tyrimo tema. Savo procesu ir potyriais platformos metu dalinasi Elmyra Ragimova.

Ar atradai klausimų/tezių/iššūkių, kurie motyvuotų tave tęsti tyrimą, kurį pradėjai platformos metu?

Man tebėra įdomu tyrinėti būdus ir įrankius kurti performatyvų buvimą. Platesnis klausimas būtų – kas apskritai kuria performatyvumą, kokie komponentai yra reikalingi jam sukurti?

Taip pat aš atradau, kad man svarbu verbalizuoti performatyviam buvimui kurti atrastas strategijas tam, kad galėčiau suteikti kuo preciziškesnes instrukcijas sau arba kitam asmeniui.

Be to, man įdomūs būdai įvairioms sąmonės būsenoms pasiekti. Koks yra skirtumas tarp buvimo ir būsenos? Ar gali būsena būti panaudojama kaip performatyvus buvimas ir atvirkščiai?

Kokias praktikas aš turiu išvystyti norėdama lavinti „panirimo“ į reikiamą buvimą/būseną įgūdį?

Kurie platformos aspektai tave įgalino? Kurie aspektai buvo sudėtingi? Norint sužinoti: ko reikėjo tau / kas veikia būtent tau?

15 minučių rašymo užduotis buvo itin naudinga – ji padėjo įsivardinti mano dabartinius interesus ir poreikius.

Kalbant apie iššūkius, man buvo nelengva pradėti dirbti vienai – galbūt dėl to, kad nebuvau pratusi kurti sau specifinių užduočių. Taip pat trukdydavo vidinis kritikas, įsijungdavęs man net nepradėjus vykdyti užduoties. Vis dėlto manau, kad visai neblogai įveikiau šiuos iššūkius.

Kokia nuolatinio dalinimosi nuomonėmis ir diskutavimo su ta pačia grupe reikšmė tau? Kaip tai paveikė tavo mąstymą?

Buvimas su ta pačia grupe žmonių kuria saugumo jausmą – tai yra tikrai svarbu, kadangi savojo proceso metu aš neretai jaučiausi gan pažeidžiama, jaučiausi esanti nežinioje, kuri ir viliojo, ir gąsdino. Taigi dalinimasis savo patirtimi neteisinačioje bendruomenėje padrąsino mane priimti patiriamus iššūkius ir išbūti su jais. Be to, yra gera žinoti, kad kažkas seka tavo procesą ir numano, kokioje jo stadijoje tu esi – susikuria tam tikras pastovumas, kuris, aš įtariu, taip pat pastiprina saugumo pojūtį.

🐝 Sekite „bitėsdance‘22“ tyrimus: https://www.facebook.com/Bitesdance

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

#bitesdance #unendingresearch

Skaityti daugiau