Adrian Carlo Bibiano dalyvaus menininkų vizitų programoje Helsinkyje

Europos šokio festivalių ir institucijų tinklas „Big Pulse Dance Alliance“ (BPDA) paskelbė atrinktus menininkus, kurie vasario 8-12 dienomis susitiks BPDA Menininkų vizitų programoje (Visiting Artist Programme) Helsinkyje. Programos tikslas – suteikti galimybę menininkams apsilankyti BPDA partnerių festivaliuose, skatinti kūrybinius mainus, meninę plėtrą ir padėti užmegzti naujus kontaktus.

Į tarptautinį šokio festivalį Side Step Festival ir menininkų susitikimą iš Lietuvos vyks šokėjas, choreografas ir pedagogas Adrian Carlo Bibiano.

Daugiau nei aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis ir kuriantis Adrian Carlo Bibiano gimė Kanadoje, augo Meksikoje, kur ir susidomėjo šokiu. Kūrėjas ilgą laiką įkvėpimo sėmėsi gatvės šokiuose, teatre ir šiuolaikiniame šokyje, kol galiausiai, dirbdamas su tokiomis šokio trupėmis kaip „Cía. Médula“ ir „La Quinto Danza y Teatro“, atrado savitą požiūrį į judesį. Šiuo metu A. C. Bibiano kūrybinis kelias tęsiasi Lietuvoje: jis šoka ir kuria choreografiją tarpdisciplininiuose teatro, šokio ir šiuolaikinio cirko projektuose, taip pat visada yra pasiryžęs padėti studentams bei dalintis savo žiniomis su šokio bendruomenės nariais.

A. C. Bibiano 2022-ieji buvo itin sėkmingi ir kūrybiški metai. Kartu su šokio trupe „Nuepiko“ pristatė šokio spektaklį „Niekur, bet ne čia“, drauge su choreografu Mariumi Piniginiu sukūrė šokio spektaklį „Kūnai“ Juozo Miltinio dramos teatre, metų pradžioje kartu su šokėju ir choreografu Arūnu Mozūraičiu sukūrė šokio spektaklį „Pakankamas atstumas“. „Metų debiuto“ laureatas taip pat užsiima aktyvia pedagogine veikla – Kauno kultūros centre veda užsiėmimus šiuolaikinio šokio profesionalams, senjorams bei žmonėms su specialiaisiais poreikiais. Šiemet jis tapo tarptautinio projekto „Dance Well“ (Parkinso liga sergančių žmonių judesio dirbtuvės) narys.

Daugiau informacijos apie programą.

Big Pulse Dance Alliance“ partnerių festivaliai / institucijos:

Tanz im August/HAU Hebbel am Ufer (Vokietija), Dance Umbrella (Jungtinė Karalystė), Dublino šokio festivalis (Airija), Julidans (Nyderlandai), Naujasis Baltijos šokis  (Lietuva), ONE Dance Week (Bulgarija), Torinodanza (Italija), Zodiak — Side Step Festival (Suomija), Sismògraf Dance Festival (Katalonija – Ispanija), Tarptautinis šokio festivalis TANEC PRAHA (Čekija), CODA Oslo tarptautinis šokio festivalis (Norvegija), Danscentrum Sverige (Švedija).

„Big Pulse Dance Alliance“ yra finansuojamas pagal Europos Sąjungos programą „Kūrybiška Europa“.

Skaityti daugiau