Skelbiamas atviras kvietimas į Baltijos šokio platformą!

Lietuvos, Latvijos ir Estijos šiuolaikinio šokio menininkai ir trupės jau gali aplikuoti į Baltijos šokio platformą! Tai – trijų Baltijos šalių organizuojamas renginys, kuriame pristatomos Lietuvos, Latvijos ir Estijos šokio naujienos, o menininkai susitinka su scenos meno ekspertais iš viso pasaulio.

Trečioji Baltijos šokio platforma vyks 2024 m. vasario 9-11 dienomis Rygos mieste. Pirmos dvi platformos sulaukė daugiau nei 50 tarptautinių scenos meno ekspertų iš tokių šalių, kaip Vokietija, Italija, Suomija, Olandija, Rumunija, Norvegija ir kt. Jiems ir žiūrovams buvo pristatomi šokio spektakliai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, vyko šokio menininkų prezentacijos, kūrybinės dirbtuvės ir tinklaveikos bei scenos meno kritikų susitikimai.

Paraiškų teikimo terminas: 2023 m. gegužės 14 d.

Rezultatų paskelbimas: 2023 m. birželio 20 d.

Baltijos šokio platformos dalyvius atrinks tarptautinė komisija, susidedanti iš scenos menų profesionalų.

Visa informacija ir reikalavimai

Paraiškos forma

Baltijos šokio platformos organizatoriai: Lietuvos šokio informacijos centras, Latvijos šokio informacijos centras bei Estijos šiuolaikinio šokio platforma „Sõltumatu Tantsu Lava”.

Partneriai ir rėmėjai: Baltijos kultūros fondas, Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Estijos Respublikos kultūros ministerija, Estijos kultūros fondas, Latvijos Respublikos kultūros ministerija, Valstybinis kultūros fondas (Latvija), Šiaurės šalių kultūros fondas.

Skaityti daugiau