„Scenos menai skaitmeniniame pasaulyje“ – dviejų dienų seminaras būsimiems ir esamiems scenos menų profesionalams

Lietuvos šokio informacijos centras kviečia šiuolaikinio šokio ir cirko menininkus, studentus, jaunuosius specialistus (vadyba, prodiusavimas) ir visus besidominčius šiuolaikinių scenos menų ir technologijų temomis į dviejų dienų seminarą „Scenos menai skaitmeniniame pasaulyje“. Lietuvos šokio informacijos centro organizuojamas seminaras yra tarptautinio Erasmus + projekto „Digital Leap“ dalis ir vyks 2023 m. balandžio 15 – 16 dienomis Vilniaus mieste.

Dainiaus Putino nuotraukos

Daugelis jaunų menininkų ieško naujų, aktualių būdų ne tik savo kūrybinei raiškai plėsti, bet ir vietiniams, tarptautiniams ryšiams megzti; atrasti vietų ir bendruomenių, kuriose galėtų pristatyti savo kūrybą, įsitraukti į bendradarbiavimo ir bendros kūrybos procesus. Skaitmeninis pasaulis ir jo įrankiai atvėrė daug galimybių priartėti tiek prie naujų auditorijų, tiek prie skirtingų sričių specialistų, užsienio kolegų. Tačiau be teikiamų galimybių, šiuolaikinės technologijos sukuria ir naujų iššūkių – reikalauja specifinių įgūdžių, įsitraukimo, laiko planavimo, platformų pažinimo.

Norite sužinoti kaip menininkai gali išnaudoti skaitmeninių įrankių kuriamas galimybes? Kaip šiuolaikinės technologijos jau yra taikomos scenos menų srityje? Kaip skleisti žinią apie savo kūrybą, formuoti savo, kaip menininko žinomumą? Kviečiame registruotis į seminarą „Scenos menai skaitmeniniame pasaulyje“!


Seminaro metu bus nagrinėjamos šios temos: kūrybos platinimas ir auditorijos įtraukimas, autorinės teisės, gerieji šiuolaikinių scenos menų ir technologijų integravimo pavyzdžiai, socialinės medijos. Renginio temos ir turinys parengti atsižvelgiant į projekto „Digital Leap“ metu (2022 – 2023 m.) vykusių tarptautinių mokymų patirtį, mokymuose dalyvavusių šiuolaikinio šokio ir cirko menininkų, vadybininkų atsiliepimus.

Pranešėjai: Asociacijos LATGA, tarptautinio scenos menų festivalio „ConTempo“ atstovai, Lietuvos menininkai, tarptautinės bendruomenės „Digital Leap“ nariai.

Seminaras organizuojamas kartu su užsienio partneriais, kurie savo šalyse paraleliai organizuoja panašaus turinio renginius. Daugiau informacijos čia: https://digital-leap.eu/welcome-to-the-digital-leap-seminars/

Renginio data: 2023 m. balandžio 15 – 16 d., 10.00 – 15.00 val.

Renginio vieta: Juliaus Juzeliūno erdvinio garso sfera, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, Gedimino pr. 42, Vilnius

Renginio programa: Tikslesnė renginio programa bus pateikiama vėliau.

Registracija: Renginys nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija: https://forms.gle/aRRjtMA3yU2JZDK29

Vietų skaičius ribotas. Prašome pasikeitus jūsų planams informuoti mus, susisiekiant el. paštu: info@dance.lt

Renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama.

Renginio partneris: Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Lietuvos šokio informacijos centro veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Vilniaus miesto savivaldybė, Europos komisijos Eramus+ programa.

Skaityti daugiau