Phil Von solo spektaklis „HUMAN, LOST&FOUND“

  • Data: 2019 m. 17 gruodžio d. 20:00
  • Vieta: Menų spaustuvės „Kišeninė salė“ (Šiltadaržio g. 6)
  • Premjera: 2019

Tekstai, muzika, choreografija, šokio ir dainų atlikimas: Phil Von

Regard extérieur: Sakurako

Šviesų dizainas: Norvydas Birulis

Kostiumai: Kristina Gudaitė.

Human, lost & found” siekiama pristatyti neįprastą ir asmenišką darbą, subrandintą po 33 įvairialypės sceninės patirties ir muzikos kūrybos metų. Sujungiant performanso meną, šokį, muziką ir teatrą siekiama ypatingos, profesionaliai nugludintos raiškos, kurią gali atlikti menininkas, pasiekęs savo karjeros brandą.

Scenoje matomi tik parduotuvės vežimėlis, kėdė ir “štampavimo” dėžė (Phil Von sukurtas muzikos instrumentas su apmlifikuojančiais mikrofonais).

Vyresnio amžiaus vyriškis, dirbantis ofise grįžtantis iš supermarketo, netikėtai sustoja ir susimąsto apie savo gyvenimo kryžkelę. Prisiminęs praeities nesėkmes ir užvaldytas emocijų, jis nusprendžia nesitaikstyti su likimu. Kaip lynu vaikštantis akrobatas jis bando išlaikyti pusiausvyrą tarp jo savo keistos kilmės, praeities klaidų ir naujojo pasaulio iššūkių. Jis šaukiasi dieviškojo prado, bet kartu ir kovoja su savimi. Jis vienu metu ir piktas, ir pažeidžiamas, ir bando pabėgti nuo melancholijos, niūrių minčių, ir nusimetęs savo seną odą, sulaukti metamorfozės.

Darbo naratyvas – poetiniai trumpi Haiku stiliaus sakiniai, tariami ispaniškai, prancūziškai ir angliškai, sinchroniškai verčiami į lietuvių kalbą ir rodomi scenoje projekcijų pagalba, siekiant išryškinti „Kante Jondo“ emocijas. Vienatvė, pyktis, neviltis, džiaugsmas ir palaima bus išreiškiami akustiniu būdu elektroninės muzikos fone.

Personažo transformacija, atskleidžiama per dainavimą, judesius, šokį, kostiumų ir šviesų kaitą, suteikia kūriniui nuoširdumo, tarsi žiūrovas mato ne suvadintą, o čia ir dabar išgyvenamą momentą. Kūriniu siekiama papasakoti apie žmogų, kuris bando iš savo vidaus išsikasti kelią į išorinį pasaulį.

Phil Von yra legendinės devintame dešimtmetyje Londone įkurtos “Von Magnet” grupės lyderis, Paryžiuje “Meta Meat” muzikinio dueto įkūrėjas ir atlikėjas bei šokio teatro “Okarukas” Vilniuje vienas iš įkūrėjų ir menininis direktorius.

Bilietai: