Šokio spektaklio „Stiklo sodai“ premjera: apie būtį šiapus ir anapus

Sausio 7–8 d., 19 val. Vilniuje Menų spaustuvėje Šokio teatras AIROS kvies į premjerą spektaklio „Stiklo sodai“ premjerą. Naujas garsios choreografės Airos Naginevičiūtės kūrinys – tai tarsi judantis paveikslas, kuriame stiklo metaforos pagalba atskleidžiama trapi ir permatoma riba tarp žmogiškos egzistencijos „šiapus ir anapus“. Nuolat eksperimentuojanti, ieškanti naujų formų ir „gylio“ šokyje choreografė ir šįkart stebins ne gražiais kūnais ir efektingais judesiais, o precizišku žmogiškos būties pjūviu.

Pasak A.Naginevičiūtės, „Stiklo sąvoka mums leidžia suprasti, ką reiškia būti šiapus ir anapus tuo pačiu metu. Jei atsisveikindamas su žmogumi, regi jį pro langą, supranti, kad jis ir čia, ir tuo pat metu – jau visai kitur. Stiklas – trapus ir dužus, tačiau tai taip pat – medžiaga, kuri išlieka nesuirusi tūkstančius metų, kuri gali atgimti naujam gyvenimui, naujose formose.“

Užauginusi ne vieną Lietuvos šiuolaikinio šokio šokėjų kartą Aira Naginevičiūtė ir šiam spektakliui pasirinko šokėjus, kurie geba šokiu atverti vidinį pasaulį, apnuoginti žmogaus esmę. „Stiklo soduose“ dalyvauja žymūs Lietuvos šiuolaikinio šokio atstovai – Rūta Butkus, Goda Laurinavičiūtė, Gytis Ivanauskas, Erika Vizbaraitė. Kurdama šokį, artimą Lietuvos metaforinio teatro tradicijai, A.Naginevičiūtė neretai bendradarbiauja ir su aktoriais: šįkart spektaklyje išvysime aktorių Valentiną Novopolskį, įkūnijantį vieną personažų. Įspūdingą stiklo iliuziją spektaklio scenografijoje kuria Arūnas Adomaitis, muziką – kompozitorius Vladas Dieninis ir grupė “cutthroats”, kostiumus – Laura Darbutaitė.

Aira Naginevičiūtė – Lietuvos šiuolaikinio šokio choreografė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė, pirmoji Lietuvos šiuolaikinio šokio kūrėja, apdovanota aukščiausiu teatro apdovanojimu – Kultūros ministerijos premija. Per savo kūrybinę karjerą subūrusi ir vadovavusi ne vienai trupei, prieš metus A.Naginevičiūtė įkūrė Šokio teatrą AIROS, debiutavusį spektakliu „Chimeros karoliai“.

Spektaklis „Stiklo sodai“ bus rodomas sausio 7 – 8d., 19 val. Menų spaustuvės Juodojoje salėje. Bilietus platina Tiketa. Bilietų kaina 44,00 – 51,00 Lt/12,74 -14,77 €

Skaityti daugiau