Klaipėdiečių šokio spektakliai geidžiami ir Kinijoje

Klaipėdoje įsikūręs šokio teatras „PADI DAPI Fish“ yra bene daugiausiai užsienyje gastroliuojantis miesto teatras. Kelionių žemėlapis išties įspūdingas: aplankyti įvairūs festivaliai Europoje, JAV, o prieš beveik dvejus metus Lietuvos menininkams ėmus vertis Kinijos rinkai, nukeliauta ir ten.


Nuotraukos autorius: Dmitrijus Matvejevas

„Kai pasakai, kad esi iš Lietuvos, iš Klaipėdos pirma festivalio prodiuserio reakcija neretai pasitikėjimo neišreiškia, tačiau abejonės dingsta susipažinus su teatro produkcija. Galiu drąsiai teigti, jog mūsų spektakliai gali lygiuotis ir konkuruoti pasauliniame kontekste, reprezentuoti šalies ir miesto kultūrą.“ – teigia šokio teatro „PADI DAPI Fish“ meno vadovė, choreografė Agnija Šeiko.

Šiandien ir ateinantį sekmadienį Klaipėdos dramos teatre rodomas šokio spektaklis vaikams „Baltoji lopšinė“ bene daugiausiai keliavęs teatro darbas per paskutinius trejus metus sužavėjęs ne tik Europos, bet ir JAV bei Kinijos mažuosius žiūrovus ir jų tėvelius.


Nuotraukos autorius: Mindaugas Riauka

Šokio spektaklis pasakoja, kaip Zuikutis iš savo kasdienybės keliauja į sapnų ir svajonių pasaulį, kaip sutinka pasiilgtą mamą ir susitaiko su savo globėjomis. Tai – istorija apie vaiką, nepaisant jį meile apgaubusių močiutės ir kaimynės, besiilginčio mamos ir tėčio. Spektaklio sprendimo forma – terapinė žaislų panaudojimo koncepcija, kai Zuikutis savo vidinį monologą išsprendžia žaisdamas su lėlėmis, kurios yra mamos Zuikės ir vaiko Zuikučio mažos kopijos. Spektaklis ieško atsakymo, kaip paaiškinti vaikui, kad nepaisant to, jog tėveliai dėl svarbių priežasčių priversti nuolat leisti ilgas valandas darbe ar net išvykti iš gimtosios šalies, jie visada šalia savo mintimis ir jausmais, mylintys ir besirūpinantys.
Spektaklio tema pasirodė universali. Teatro nariai, grįžę po gastrolių Kinijoje neslėpė nuostabos, jog kiniečiams spektaklis pasirodė itin aktualus, kadangi dalis vaikus auginančių darbininkų dažnai būna priversti gyventi ir dirbti fabrikuose miestuose toli nuo gimtųjų namų regionuose.

Jau šį gegužį spektaklio komanda su „Baltąja lopšine“ vyksta į Jungtinę Karalyste, o birželio ir liepos mėnesiais vėl prisistatys Kinijos žiūrovams.

Šokio spektaklį vaikams„Baltoji lopšinė“ uostamiesčio gyventojai ir svečiai galės išvysti šiandien, balandžio 7 d. ir sekmadienį, balandžio 9 d., 12 val. Klaipėdos dramos teatro mažojoje salėje.

BILIETAI

Skaityti daugiau