„Dansemos” šokėjai – kelionėje aplink pasaulį

Neseniai dešimtmetį atšventęs, pirmasis šokio teatras vaikams Lietuvoje „Dansema” savo šalyje užsibūna neilgai – po keleto sausakimšų spektaklių vėl kraunasi lagaminus ir keliauja. Šįkart –aplink visą žemės rutulį. 36397,77 – tiek kilometrų nukeliaus į įspūdingas gastroles išvykęs, tarptautinio pripažinimo nuolat sulaukiantis šokio teatras, kuris per tris savaites savo produkciją pristatys trijuose žemynuose. “Lipdami į pirmą lėktuvą suvokėme, kad tiesiogine to žodžio prasme apskrisime aplink pasaulį. Svarbiausia šių gastrolių dalis yra teatro produkcijos pristatymas “IPAY” mugėje į kurią profesionalai susirenka iš visų žemynų. Tai prestiziškiausias tokio pobūdžio renginys, šiemet švenčiantis veiklos keturiasdešimtmetį. Teatro pakvietimas pristatyti savo produkciją šiame renginyje yra neabejotinai jo išskirtinumo ir kryptingo darbo įvertinimas. “ – gastrolėmis džiaugiasi šokio teatro užsienio ryšių koordinatorė Gintarė Masteikaitė.

Vienas didžiausių savo gastrolių “Dansema” pradėjo sausio 21 d. Prahoje, unikalaus formato festivalyje “Festival Solove”. Tai – 16-tą kartą vykstantis scenos menų festivalis vaikams ir jaunimui, kuriame pristatomi tik solo spektakliai. Šokio, šiuolaikinio cirko, dramos, lėlių teatro ir kūrybinių dirbtuvių gausiame festivalyje “Dansemos” šokio spektaklis “Spalvoti žaidimai” tapo pirmuoju tokiai amžiaus grupei (0-3 m.) parodytu spektakliu festivalio istorijoje ir sulaukė didžiulio dėmesio.

Antroji stotelė – Filadelfijos miestas JAV, kur sausio 23 – 27 d., jubiliejinėje 40 – ojoje IPAY (International Performing Arts for Youth) tarptautinėje mugėje “Dansema” pristatys spektaklį “Mozaika”. “Dansema” šokio teatras yra pirmasis Lietuvos teatras, pristatantis savo kūrybą šioje mugėje, kurioje kiekvienais metais apsilanko daugiau nei 200 profesionalų iš viso pasaulio.

Tiesiai iš Filadelfijos teatras skris į Indija, kur per 11 dienų, spektaklį “Mozaika” 8 kartus parodys didžiausiuose Indijos miestuose: Mumbajuje, Bangalūre, Delyje bei Kalkotoje. Indijoje vykstantis festivalis “Safari Kid Theatre Festival” ne tik pristato geriausią tarptautinę teatro produkciją jaunam žiūrovui, bet ir atlieka svarbią labdaros misiją – visas surinktas lėšas skiria nepasiturintiems Indijos vaikams, lankantiems “Safari Kid” edukacijos centrus. Šis, 1-8 m. vaikams dedikuotas festivalis, skatinantis inovatyvų, naujomis formomis eksperimentuojatį teatrą, “Dansemą” pristato, kaip viena pagrindinių ir laukiamiausių svečių, spektakliu kūdikiams aiškinančią judesio, erdvės ir formų konceptus.

Žaibišku greičiu – vos per 20 minučių – išgraibstyti bilietai į “Dansemos” pasirodymus Honkonge, kurį komanda pasieks po turo Indijoje. Vasario 11 d. Viename didžiausių Honkongo meno centrų “The West Kowloon Cultural District”spektaklis “Mozaika”tris kartus bus pristatytas “WE dance” festivalio metu.

Skaityti daugiau