Šokio tyrinėjimo platforma „Bitės” kartu su kūrėja Liza Baliasnaja kviečia dalyvauti tiriamajame šokio projekte NIVEA

Šokio tyrinėjimo platforma „Bitės“ lapkričio 19 – 23 d. Vilniuje kviečia į savaitės trukmės kūrybinį procesą su kūrėja Liza Baliasnaja.

Projekto metu kartu su grupe bus nagrinėjami šie klausimai: kaip ir kada yra formuojamas bei atliekamas kolektyvinis ritualas, kaip galima jį išgyventi choreografijoje? Kokią reikšmę įgyja dvasinės bei fizinės praktikos kolektyve? Remiantis esama Lizos kūrybine praktika bei tiriamojo darbo dalyvių patirtimi, grupė generuos potencialius atsakymus į šiuos klausimus ir reflektuodami darbo metodologijas bei kūrybines strategijas kurs savo choreografinį ritualą, kurį žiūrovams pristatys lapkričio 23 d.

Liza Baliasnaja apie projektą:

Sveiki, esu Liza Baliasnaja – kūrėja, dirbanti tarp Lietuvos ir Belgijos. Kartu su šokio tyrinėjimo platforma „Bitės“ kviečiu jus dalyvauti mano tiriamajame projekte NIVEA.

Mane domina dvasinis požiūris į kolektyvinį veiksmą, jo sukuriamą atmosferą bei kiekvieno asmeninė transformacija jame.

Kiekviena apeiga man taip pat yra ir choreografija. Šiame projekte norėčiau sukurti apeigoms būdingą transformacinę, jautrią erdvę, kurioje choreografinės strategijos suteiktų galimybę patirti kažką priešingo, nei savo paties individualumas.

Visus norintys dalyvauti kviečiami teikti neformalias paraiškas, susidedančias iš trumpos asmeninės biografijos bei trumpo motyvacinio laiško. Dalyvavimas šiame projekte yra nemokamas. Tikslus darbo dienų tvarkaraštis bus sudarytas remiantis susidariusios grupės poreikiais.

Kvietimas atviras šokėjams ir kitų profesijų atstovams. Paraiškas arba klausimus prašome siųsti į liza.balias1994@gmail.com iki spalio 1 d.

 

Skaityti daugiau