LNDT kviečia į kūrybines dirbtuvės / spektaklio atranką

Lietuvos nacionalinis ir dramos teatras kviečia dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, kurias ves Jaunųjų kūrėjų konkurso laimėtojai Monica Duncan (JAV) ir Romuald Krężel (Lenkija). Šios kūrybinės dirbtuvės – tai pirmasis naujo spektaklio „Shell-ter“ kūrimo etapas.

Numatomas dirbtuvių laikas – balandžio 17, 18, 19 d., 11:00 – 18:00 (su 2 val. pietų pertrauka) Lietuvos nacionaliniame dramos teatre.

Kūrybinės dirbtuvės vyks anglų kalba (atsiradus poreikiui su vertimu į lietuvių kalbą)

Dirbtuvių metu bus atrinkta spektaklio „Shell-ter“ 5 atlikėjų grupė. Numatomas repeticijų laikas – 2019 m. balandis–gegužė (6 savaites, po 6 valandas per dieną, išskyrus pirmadienius), premjera – gegužės 24, 25 d. LNDT Mažojoje salėje.

LAGAMINAI

Kūrybinių dirbtuvių metu dalyviai bus prašomi atsinešti kelionei paruoštą lagaminą. Nuo jų prasidės kelionė į save, į kūrybinį pasaulį, kuriame teatro ir judesio priemonėm bandysime apsibrėžti, kas mums yra namai, kelionė, bendruomenė, daiktai, nuosavybė, prisirišimas.

APIE SPEKTAKLIO IDĖJĄ

Romuald Krężel ir Monica Duncan yra laisvai dirbantys menininkai, nuolat keliaujantys iš projekto į projektą ir  trumpam apsistojantys skirtinguose miestuose ar šalyse. Toks gyvenimo būdas tapo akstinu sukurti projektą, nagrinėjantį namų sąvoką kapitalistinio pasaulio fone. Susidurdami su problemomis ir pažadais lydinčiais klajoklišką gyvenimą XXI amžiuje, kūrėjai klausia: Ar vis dar yra vieta, kurią galime vadinti namais? Nuolat keičiantis aplinkybėms, gal namai keliauja kartu? Ar kaskart keliaudami mes bandome pasiimti bent dalelę namų, nesvarbu kur galiausiai atsidursime? Menininkai įkvėpimo semiasi iš gamtos, kurioje namų gabenimasis su savimi, adaptacija ir prisitaikymas prie aplinkos yra natūralus procesas.

Monica Duncan – performanso ir video meno kūrėja iš Bruklino (Niujorkas, JAV), savo kūryboje didelį dėmesį skiria žiūrovui– skatina jį įsilieti į veiksmą, provokuoja jo vizualinį suvokimą, ieško auditorijos formuojamo kolektyvinio įvaizdžio ištakų.

Romuald Krężel – šiuolaikinio teatro ir performanso kūrėjas, aktorius, choreografas iš Lenkijos, reziduojantis Berlyne (Vokietija). Romuald tyrinėja įvairias scenos menų formas, kuria dramos spektaklius, judesio ir šokio kompozicijas bei performansus. Pagrindinė Romualdo darbų tematika – šiuolaikinio menininko pozicija, darbinė aplinka ir darbų ištakos vakarų visuomenėje.

Monikos ir Romualdo kūrybinis duetas susiformavo studijų „Institute for Applied Theatre Studies in Giessen“ (Vokietija) metu.  Savo kūryboje jie jungia video meno, choreografijos, performanso ir šiuolaikinio teatro elementus. Jų bendri darbai buvo pristatyti įvairiuose teatruose ir meno festivaliuose: HAU Hebbel am Uffer (Berlynas), Kunstlerhaus Mousonturm (Frankfurtas), Theatre Confrontations Festival (Liublinas), Malta Festival (Poznanė), Nowy Teatr (Varšuva) ir kt.

Norintys dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse arba sužinoti daugiau informacijos kreipkitės:

El. paštu: vytaute.brazdylyte@teatras.lt

Tel. 861497424

 

Skaityti daugiau