Trečiosios šokio teatro „Dansema“ gastrolės Japonijoje

Liepos 15 d. šokio teatras „Dansema“ pradėjo beveik mėnesį truksiančias gastroles Japonijoje, per kurias surengs 20 spektaklio „Mozaika“ pasirodymų 8 miestuose Kiūšiū, Okinavos ir Honšiū salose.

Šokio teatro „Dansema“ meno vadovės ir choreografės Birutės Banevičiūtės kartu su trupės šokėjais ir kompozitore Rasa Dikčiene 2012 m. sukurtas šiuolaikinio šokio spektaklis „Mozaika“ buvo pirmasis Lietuvoje, skirtas 0–3 metų amžiaus kūdikiams ir vaikams. Pasitelkdami įvairias geometrines formas ir spalvas, šokėjai žaismingai bei įtraukiai vaizduoja mažą vaiką supantį pasaulį. Spektaklis buvo nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“ geriausio spektaklio vaikams kategorijoje, o per savo gyvavimo laikotarpį suvaidintas daugiau nei 300 kartų 25 pasaulio šalyse nuo JAV iki Japonijos, nuo Norvegijos iki Jungtinių Arabų Emyratų.

Tai jau trečiosios „Dansemos“ gastrolėse Japonijoje. Šį kartą spektaklyje „Mozaika“ dalyvauja šokio teatro „Dansema“ choreografė ir meno vadovė, Teatrų vaikams ir jaunimui asociacijos ASITEŽAS valdybos pirmininkė, Tarptautinio įtraukaus meno tinklo tarybos narė Birutė Banevičiūtė, šokėja, choreografė, aktorė ir judesio pedagogė, pastaruoju metu gyvenanti Liuksemburge, Agnė Ramanauskaitė, šokėja ir šokio pedagogė Indrė Bacevičiūtė bei kviestinė šokėja iš Ukrainos, ilgametė „Dansemos“ partnerė Nadiia Matsiuk – choreografė, šokio pedagogė, kurianti teatro laboratorijoje „Persha Vystava“.

Liepos 28–30 d. spektaklis bus pristatomas Okinavos sostinėje Nahoje, Tarptautiniame Okinavos jaunojo žiūrovo festivalyje, dar žinomame pavadinimu „ricca ricca festa“, skirtame vaikams, jaunimui ir šeimoms. 2005 m. įkurtas festivalis šalia scenos menų programos rengia simpoziumus ir seminarus, skirtus jaunojo žiūrovo teatro specialistams Azijoje ir už jos ribų bei suteikia bendradarbiavimo platformas menininkams ir scenos meno profesionalams iš viso pasaulio.

Festivalyje vyksiančiame simpoziume „Baby drama“ Birutė Banevičiūtė skaitys pranešimą apie savo metodiką ir patirtį kuriant spektaklius kūdikiams. Nadiia Matsiuk yra pakviesta pasisakyti festivalio rengiamame Taikos simpoziume apie galimybes rodyti spektaklius vaikams karo metu bei tokių patirčių svarbą karą patiriančių vaikų gyvenime.

Šokio teatras „Dansema“ Japonijoje gastroliuoja festivalio „ricca ricca festa“ direktoriaus ir meno vadovo Hisašio Šimojamos (Hisashi Shimoyama) kvietimu. Gastroles rengia teatro agentūra „ACO Okinawa“, remia Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė. Daugiau informacijos: www.dansema.lt, https://riccariccafesta.com.

„Dansema“ archyvo nuotraukoje – po susitikimo Kagošimos Li-Ka Nangoku salėje. Iš kairės: Haruna Maemura (Li-Ka Nangoku salės vadybininkė), vertėja Itsumi Kiyun, Toru Mori, festivalio „ricca ricca festa“ technikos direktorius, Hisashi Shimoyama, festivalio „ricca ricca festa“ direktorius ir meno vadovas, choreografė Birutė Banevičiūtė, šokėjos Agnė Ramauskaitė, Indrė Bacevičiūtė ir Nadiia Matsiuk.

Skaityti daugiau