Tarptautinė „KlaipėDAnse“ programa kviečia įsitraukti į šiuolaikinio šokio veiklas

Rugsėjo 5-12 d., į Klaipėdą sugrįžta Prancūzijos-Lietuvos šiuolaikinio šokio programa „KlaipėDAnse“, kuri kultūrai neabejingus miesto gyventojus ir svečius jau šeštą kartą pakvies susipažinti su šiuolaikiniu šokiu artimiau. Prancūzų choreografo Alban Richard bei Šeiko šokio teatro trupės vedami užsiėmimai tęsis net šešias dienas, o programos finalu taps bendras šokio profesionalų, megėjų, studentų ir bendruomenės narių darbas – šokio spektaklio „INSANE“ premjera.

Organizatorių archyvo nuotr.

Jau ilgamete tradicija tapusi „KlaipėDAnse“

„KlaipėDAnse” – tai Lietuvos ir Prancūzijos šiuolaikinio šokio bendradarbiavimo programa, įgyvendinama nuo 2017 metų. Jau beveik šešerius metus Šeiko šokio teatras su skirtingais šokio partneriais iš Prancūzijos kasmet pastato po vieną šiuolaikinio šokio spektaklį ar filmą, rengia gastroles Lietuvoje, užsienyje, organizuoja meistriškumo kursus profesionaliems šokėjams ir Klaipėdos miesto bendruomenei bei plėtoja tarptautinę šiuolaikinio šokio studijų programą. „KlaipėDAnse“ ambicija – uostamiestį paversti Lietuvos šiuolaikinio šokio meka.

Juk tie, kuriems šokis nesvetimas puikiai žino, kad judesys lavina kūną, protą, pakelia nuotaiką, buria bendraminčius ir dar daugiau. Būtent dėl to, vienas pagrindinių „KlaipėDAnse“ siekių – ne tik lavinti šokio studentus ir profesionalus, bet atverti šokį visiems, ypač tiems, kuriems tai visiškai nauja ir dar nepažįstama patirtis.

Bendruomenei atviri, nemokami šokio seminarai – neatsiejama programos dalis, suteikianti galimybę visiems uostamiesčio gyventojams: nuo jaunimo iki senjorų bei nuo profesionalų iki niekada nešokusių – ne tik atrasti šokio džiaugsmą, geriau pažinti savo kūną bei jo galimybes, tačiau kartu patirti ir glaudžios bendruomenės bei betarpiško tarpusavio bendravimo ir bendro meninio projekto įgyvendinimo džiaugsmą.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Šokio spektaklio „Insane“ premjera

Dar vienas programos išskirtinumas – dovana Klaipėdos miesto bendruomenei ir svečiams – nemokama šokio spektaklio premjera unikalioje miesto lokacijoje. Šįkart, bendrą profesionalų ir bendruomenės narių darbą – šokio spektaklį „INSANE“, miestiečiai galės nemokamai stebėti rugsėjo 12 d., 20:00, *Jono kalnelio amfiteatre.

„INSANE“ – tai švenčių bei apeigų metu kviečiamų dvasių, monstrų bei šmėklų buvimo įkvėptas choreografinis kūrinys. Spektaklis nukelia į ritualų metu žmogų aplankančią mistišką būseną, kurioje moterys ir vyrai bando paveikti paslaptingąsias gamtos jėgas, kartu išgyvendami primityvius baimės ir pragaro siaubo jausmus. Varant piktąsias dvasias lauk, šokant brutaliu, gaivailišku ritmu, kartu su mirusiųjų dvasiomis, „INSANE“ atgaivina šokį kaip paslaptingą, šventą ir ritualinę veiklą.
* Esant nepalankioms oro sąlygoms, renginio vieta / laikas gali keistis.

Agathe Poupeney nuotr.

„KlaipėDAnse“ programa:

  • Šokio seminarų tvarkaraštis bei registracija į šokio dirbtuves bendruomenei (šokio mėgėjams ir be patirties) rugsėjo 5-12 dienomis: https://forms.gle/mSf44F2udoqSUdUK6
  • Šokio spektaklio „INSANE“ premjera – rugsėjo 12 d., 19:00, Jono kalnelio amfiteatre. Esant nepalankioms oro sąlygoms renginio vieta gali keistis. Daugiau informacijos ir naujausia informacija apie renginį: https://www.facebook.com/events/1007314746979297
Skaityti daugiau