Atviras kvietimas: mokymai šokėjams ir choreografams, norintiems dirbti su Parkinsono liga sergančiais ar judėjimo sutrikimų turinčiais asmenimis

Bassano del Grappa CSC šokio namai (Italija) organizuoja atvirus Dance Well mokymus, skirtus šiuolaikinio šokio menininkams. Mokymų tikslas – kelti šokėjų ir choreografų profesinę kompetenciją darbui su judėjimo sutrikimų turinčiais asmenimis. Atrinkti menininkai taps tarptautinės „Dance Well“ bendruomenės dalimi.

Dance Well Lietuvoje. Martyno Plepio nuotraukos.

„Dance Well“ – tai tarptautinis projektas, kurio tikslas – pasitelkiant kūrybos procesus, šiuolaikinio šokio technikas bei tarptautinę patirtį, skatinti judėjimo sutrikimų turinčių žmonių integraciją visuomenėje, kultūrinį dialogą bei kultūros, kaip vieno iš (savi)pagalbos įrankių, sustiprinimą. Šokio integravimas Parkinsono ligos ir kitų judėjimo sutrikimų gydymui ir šių ligų pasekmių švelninimui yra pasaulinė praktika, populiarėjanti nuo 2000-ųjų pradžios. „Dance Well“ prasidėjo kaip lokali iniciatyva 2013 m. Italijoje, o iki 2019 metų jau buvo išplėsta tarptautiniu mastu. Šiuo metu skirtingose Europos šalyse yra vykdomi „Dance Well“ šiuolaikinio šokio užsiėmimai Parkinsono liga sergantiems ar kitų judėjimo sutrikimų turintiems žmonėms.

KAS GALI DALYVAUTI

„Dance Well“ mokymai yra skirti šokėjams ir choreografams.

REIKALAVIMAI

Šokėjo ar choreografo profesinė patirtis,

Geros anglų kalbos žinios žodžiu ir raštu,

Atvirumas bendradarbiavimui ir dalijimuisi patirtimi.

KADA IR KUR

Mokymai vyks Bassano del Grappa mieste Italijoje ir virtualioje erdvėje.

Mokymų data: 2024 m. liepos – gruodžio mėn.

Mokymų kalba: anglų k.

Mokymų programa suskirstyta į tris etapus: 

1) nuotoliniai susitikimai 2024 m. liepą. Jų metu atrinkti dalyviai bus supažindinami su jau vykdoma „Dance Well“ praktika.

2) Fizinis susitikimas Bassano del Grappa mieste rugpjūčio 19 – 22 d. (organizatoriai pataria dalyviams atvykti į Bassano rugpjūčio 18 d. ir išvykti 23 d.).

3) Mokymų programa bus tęsiama nuotoliniu būdu – iki metų pabaigos bus organizuojami tarptautinių ekspertų vedami nuotoliniai seminarai.

Po teorinio mokymų kurso kiekvienam dalyviui bus sudarytas individualus praktinio mokymosi planas, sukuriant sąlygas vesti „Dance Well“ šiuolaikinio šokio pamokas.

KAIP DALYVAUTI?

Norint dalyvauti „Dance Well“ mokymuose, reikia pateikti užpildyti šią formą.

Paraiškų teikimo terminas: 2024 m. sausio 31 d.

Vietų skaičius ribotas. Dalyvių atranką vykdo Bassano del Grappa CSC šokio namai. Atrinktų dalyvių informavimas numatomas 2024 m. vasario 29 d.

MOKYMŲ KAINA

Mokymai kainuoja 550 EUR.

DAUGIAU INFORMACIJOS

Daugiau informacijos apie atvirą kvietimą ir „Dance Well“ mokymų turinį: https://dancewell.eu/en/news-eng/open-call-dance-well-teaching-course-eng

Dėl kelionės ir apgyvendinimo organizavimo, taip pat kilus kitiems klausimams, kreiptis į organizatorius telefonu +39 (0)424.519804/3 arba el. paštu: comunicazione.festival@comune.bassano.vi.it / promozione.festival@comune.bassano.vi.it

Skaityti daugiau